(FOTO) Fantomski zvok: Mnogi trdijo, da v potopljeni cerkvi še vedno odzvanja zvon, ki so ga že davno odstranili

D.Ži
08.11.2023 11:35

Na dnu znamenitega italijanskega akumulacijskega jezera je ostalo nešteto zgodb in spominov na nekdanje življenje v vasici, ki jo je zalila voda.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kakšnih 100 kilometrov od Bolzana vas čaka zares nenavaden prizor.  
Profimedia

Južna Tirolska je znana po eni najbolj nenavadnih evropskih turističnih znamenitosti, jezeru Resia, iz katerega moli zvonik. Gre za akumulacijsko jezero na severu Italije, ki je nastalo leta 1950.

Resia Lake-Reschensee, Venosta Valley, Trentino-Alto Adige, Italy,Image: 674952782, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no
Profimedia

Pred izgradnjo jezera je bila na tem območju vas, ki pa jo je akumulacija jezera zalila. Od vasi je po poplavi ostal le še edinstven spomenik, stolp vaške cerkve, ki štrli iz jezera. Pozimi, ko jezero zamrzne, se lahko do njega celo sprehodite.

Tour of the Alps UCI Cycling Race. Resia, Imst, Italy on April 21, 2021. Stage 3 from Imst Austria to Naturns/Naturno, resia Lake and flowers (Photo by Pierre Teyssot/ESPA-Images),Image: 607097710, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no
Profimedia

Temelji mesta so globoko pod vodo, vendar je zvonik dovolj visok, da še vedno označuje središče tega, čemur so mnogi nekoč rekli dom. Zvonik je pomemben zgodovinski simbol regije, zato so ga pred desetimi leti obnovili. Da bi zatesnili razpoke na zvoniku, so morali izčrpati vodo iz jezera.

Znameniti zvonik so pred časom obnovili in zato začasno izpraznili jezero.
Profimedia

V regiji že dolgo kroži tudi nenavaden mit. Mnogi pravijo, da še vedno slišijo zvonjenje zvona v stolpu, čeprav so ga po nastanku jezera odstranili, piše portal PunKufer.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta