(FOTO in VIDEO) Samsung predstavil novosti: Kako nam bo UI v pomoč na potovanjih, pri fotografiranju, delu

Gregor Grosman Gregor Grosman
10.07.2024 15:05

Četudi se nekateri zaradi skrbi, da bodo njihovi podatki pristali v napačnih rokah, še bojijo uporabljati umetno inteligenco, pri Samsungu trdijo, da so poskrbeli za varnost in da so tovrstne skrbi odveč.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Galaxy Ring 
Gregor Grosman

Eden največjih proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov na svetu, družba Samsung, je v Parizu predstavila kopico novosti, med njimi nova pregibna mobilnika Galaxy Z Fold 6 in Galaxy Z Flip 6, slušalke Galaxy Buds 3 in Buds 3 Pro, težko pričakovani lani najavljeni Galaxy Ring - pametni prstan - in pametne ure Galaxy Watch 7 in Galaxy Watch ultra. 

Galaxy Z Fold 6 
Gregor Grosman
 Galaxy Z Flip 6 
Gregor Grosman
Galaxy Ring
Gregor Grosman
Galaxy Buds 3 Pro 
Gregor Grosman
 Galaxy Watch Ultra 
Gregor Grosman

Do konca letošnjega leta bo Galaxy AI, samsungovo umetno inteligenco v mobilnih napravah, po besedah Benjamina Brauna, direktorja marketinga za Evropo, uporabljalo več kot 200 milijonov uporabnikov. Braun je prepričan, da imajo na področju UI veliko za pokazati, za razliko od številnih konkurentov, ki rešitve umetne inteligence šele razvijajo. 

Posebno mesto v predstavitvi si je prislužil lani napovedani Galaxy Ring, ki smo si ga končno lahko tudi nadeli na prst. Naprava je na voljo v treh barvah in devet velikostih, najprej pa je treba preizkusiti plastični nastavek in z njegovo pomočjo določiti najbolj optimalno velikost ringa, ki poleg običjajnega prstana zgleda precej cebelejši. Samsung je v ring vgradil kopico senzorjev, ki dopolnjujejo podatke, ki jih pridobiva ura, seveda pa lahko deluje tudi samostojno. Veseli ga bodo vsi, ki morda ne morejo 24 ur dnevno nositi ure, s prstanom pa je precej enostavneje zaspati. Seveda bomo morali njegovo udobje in delovanje še preizkusiti v praksi. Kot bo treba preveriti obljube po sedemdnevni avtomobiji prstana.

 Galaxy Ring 
Gregor Grosman

Galaxy Watch Ultra

Za Galaxy Watch Ultra pri Samsungu pravijo, da je najbolj inteligentna ura, ki so jo doslej razvili, obe pametni uri pa omogočata nove inteligentne načine spremljanja zdravja in zagotavljata dodatne vpoglede v dobro počutje posameznika.

Model Ultra je oblikovno privlačen, stilski, za dnevno nošnjo. Polnilec bodo morali bolj aktivni poiskati vsake štiri dni. Proizvajalec navaja, da naj bi delovala 100 ur v power saving načinu in 48 ur v excercise power saving načinu. Ura, ki je mimogrede prva z Wear OS 5, je seveda tudi vodotesna in odporna na prah, ima 3 nanometrski procesor za hitrejšo interakcijo, ki je od predhodnika po besedah proizvajalca 3 krat hitrejši. Delovala bo 500 metrov pod morsko gladino in 9000 metrov visoko, še obljublja proizvajalec.

Zaslon so zasnovali tako, da je dobro viden tudi na močni sončni svetlobi, samodejno pa se v temi preklopi na nočni način. Je tudi njihova prva ura z dvofrekvenčnim GPS sistemom za še natančnejšo navigacijo v mestih. 

 Galaxy Z Fold 6
Gregor Grosman

Fold in Flip šeste generacije zvezdi predstavitve

Galaxy Z Flip 6 je dobil boljšo kamero in baterijo s kapaciteto 4000 mAh. Izboljšan je tečaj za odpiranje, mobilnik pa je odprt popolnoma raven. Galaxy Z Fold 6 pa je končno lažji in tanjši. Oba komunikacijska multipraktiku kar prekipevata od umetne inteligence, ki prevaja, iz skic v nekaj sekund naredi risbo, sestavlja povzetke in veliko drugih reči. 

Velik zaslon folda je bolj inteligenten, kvaliteten prikaz slike na zaslonu in zmogljiv procesor Snapdragon 8 Gen 3 pa bodo znali ceniti tudi ljubitelji mobilnih iger. Mobilnik bo na voljo v treh barvah: silver shadow, pink in navy. 

Galaxy Z Flip 6
Gregor Grosman

Galaxy Z Flip 6 bo na voljo v štirih barvah: silver shadow, yelow, blue, mint. Na prednjem zaslonu si bodo lahko uporabniki izbrali interaktivno namizje. Flip so pri Samsungu opremili s 50 megapiksel kamero, v na pol preklopljen načinu pa bo selfie kamera s pomočjo novega auto-zuma poskrbela za zajem kvalitetne fotografije. Samodejno bo najprej prilaflgodila stopnjo povečave glede na analizo motiva in nato "sprožila". Prvič so v flip vgradili tudi hladilno komoro, kakršno poznamo že iz njegovega velikega brata Folda. Proizvajalec zagotavlja za oba mobilnika sedem let podpore in 7 generacij nadgradenj operacijskega sistema. 

 Galaxy Z Flip 6
Gregor Grosman
 Galaxy Buds 3 Pro 
Gregor Grosman

Umetna inteligenca v slušalkah Galaxy Buds 3

Posebnost dovršenih slušalk Galaxy Buds 3 Pro je vgrajena inteligenca, ki po besedah proizvajalca poskrbi, da boste sogovornika (ali vašo najljubšo glasbo) razločno in dovolj dobro slišali tudi na gradbišču. Če napredne slušalke povežete z novim flipom ali foldom pa omogočajo tudi novo funkcijo prevajanja v realnem času. Vaš sogovornik na primer vas nagovori v francoščini, telefon govor prevede v enega izmed šestnajstih podprtih jezikov (do konca leta jih bo 20), v vašem ušesu pa slišite prevod. 

Galaxy Buds 3 in Buds 3 Pro
Gregor Grosman
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta