(FOTO) Najboljša hotelska restavracija v Evropi se nahaja na Hrvaškem. In to ne prav daleč od nas

D.Ži
11.01.2023 10:05

Restavracija Alfred Keller, ki se nahaja v petičnem Alhambra Boutique hotelu je prehitela hudo konkurenco in zablestela na svetovnih kulinaričnih nagradah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Dve večkrat nagrajeni lošinjski restavraciji - Alfred Keller in Matsunoki, ki se nahajata v slikovitem zalivu Čikat - sta znova potrdili svojo kakovost s prestižno nagrado. Tokrat so to svetovne kulinarične nagrade World Culinary Awards. Restavracija Alfred Keller, ki se nahaja v Alhambra Boutique Hotelu, je dobitnica prestižne nagrade "Best in Europe" in s tem potrjuje kakovost najboljše evropske fine dining hotelske restavracije. 

S pomembno nagrado je bila nagrajena tudi japonska restavracija Matsunoki, ki se nahaja v hotelu Bellevue, ki je prejela nagrado "Najboljša na Hrvaškem" za najboljšo hotelsko restavracijo na Hrvaškem, piše portal punkufer.hr. 

V restavraciji Alfred Keller, ki se ponaša z Michelinovo zvezdico, goste čakajo specialitete, pripravljene iz vrhunskih lokalnih sestavin, ki igrajo glavno vlogo pri oblikovanju kulinarične vizije jedilnega lista chefa Michaela Gollenza. Jedilnik narekuje sezona, tako da najboljše ribe, meso, začimbe in zelenjava pridejo do izraza v jedeh, ustvarjenih s klasičnimi francoskimi kuharskimi tehnikami. Tatarski škampi s tajsko metino omako, jadranski ribji file pripravljen v ponvi s koromačem in kulenom ter zarebrnice na žaru s papriko so le nekateri primeri vrhunskih jedi Alfreda Kellerja.

"Alfred Keller je tudi prva in zaenkrat edina restavracija na Lošinju, ki je prejela to prestižno nagrado, vse po zaslugi nadarjenega mladega kuharja Michaela Gollenza, ki mu je priznani vodnik Gault & Millau podelil naziv Great Chef of Tomorrow. Znanje in kompetentnost, z veliko vložkov trdega dela in ekipa strastnih strokovnjakov so nesporen recept za uspeh, če pa k temu dodamo še najkakovostnejša živila lokalne pridelave in inovativen pristop, se vrhunski rezultati in nagrade nizajo," so za Punkufer povedali v restavraciji, ki je na podelitvi prehitela celo slovito pariško restavracijo Four Seasons Paris' Le Cinq, ki ima kar tri Michelinove zvezdice.

Odličnost je potrdila tudi večkrat nagrajena restavracija Matsunoki, katere inovativnost in drznost redko ostaneta neopaženi. Matsunoki je fuzijska restavracija, ki združuje tradicionalno japonsko kuhinjo s sredozemskimi organskimi in lokalnimi sestavinami. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta