(FOTO) Ob avstralski obali naprodaj celotno mesto, poleg je tudi otoček

M.R.
30.08.2023 13:46

Na avstralski obali se prodaja celotno mesto Cossack. V njem so nekoč živeli iskalci biserov, sčasoma pa so mesto zapustili in se preselili v večja mesta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Naprodaj je avstralsko mesto Cossack
Realcommercial.com.au/sale

Leta 1880 je v Cossacku začela cveteti industrija nabiranja biserov, do leta 1895 je bilo v mestu že 57 ladij, na katerih je delalo več kot tisoč ljudi. Pred 70 leti pa so mesto zapustili, v njem zdaj stanujeta le dve osebi - Rhys Osterlund in njegova partnerica Shanoon Ervine, ki imata v lasti lokal. 

Realcommercial.com.au/sale

Mesto je v lasti vlade Zahodne Avstralije, ki se ga je sedaj odločila prodati. Mesto je registrirano kot državna dediščina, leži na površini 22,2 hektarja, v njem pa je 12 zaščitenih objektov. Poleg mesta je tudi otok Jarman.

Realcommercial.com.au/sale

Vlada ni objavila zahtevane cene, prednost pa bodo imeli tisti kupci, ki se bodo posvetili razvoju turizma in ki bodo nudili namestitve, nizkocenovne prostore za kampiranje, lokale in galerije. Cilj je obuditi mesto in zagotoviti dolgoročno ohranitev ter prihodnost upravljanja z njim. 

Naprodaj je avstralsko mesto Cossack
Realcommercial.com.au/sale

Mesto leži na ustju reke Harding 1480 kilometrov severno od Pertha.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta