(FOTO) Otok ljubezni nedaleč od nas: Uvrstili so ga med najatraktivnejše destinacije za valentinovo, zdaj je naprodaj

ZaB
26.01.2023 10:03

Galešnjak je nenaseljen otoček srčaste oblike južno od Zadra blizu Pašmana in zdaj je deloma ponujen kupcem. Znana je tudi cena ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Bolj natančno: ne prodaja se otok, ker je javno dobro, temveč zemljišča na njem.

Otok ljubezni, kakor mu pravijo, je v lasti več lokalnih družin in nekatere so se odločile prodati skupno 33.000 kvadratnih metrov na atraktivnem otoku. Cena: 10 milijonov evrov. Za Novo TV je predstavnik lastnikov Silvestro Kardum povedal, da so se pojavili že prvi interesenti, domači in tuji investitorji. 

Profimedia

Dnevnik.hr, ki je zgodbo povzel, je bralce spomnil, da otok v obliki srca privlači bogate in slavne in je tudi navtična atrakcija. Forbes ga je celo uvrstil med najprivlačnejše destinacije za valentinovo, praznik ljubezni.    

Galešnjak je neposeljen otoček v bližini Pašmana.
Profimedia

No, za zdaj na Galešnjaku ni mogoče ničesar zgraditi. A prostorski načrt se lahko spremeni, pravi predstavnik lastnikov, ker je za več kot 3 hektarje kmetijskega zemljišča v enem kosu po hrvaški zakonodaji mogoče zaprositi za gradbeno dovoljenje. In karkoli bo tam morda enkrat stalo, bo uspešno, je prepričan Kardum: gostišče, vila ..., vsekakor raj za nekoga premožnega, ki želi uživati, je optimističen.

Zadar.hr

 

Po drugi strani si je država kot skrbnik javnega dobra pridržala pravico prvega kupca. Gre za to, da so kakršnekoli prodaje strogo omejene in regulirane. Pa tudi niso vsi za to, da je otok v obliki srca, hrvaška turistična atrakcija, sploh predmet prodaje. "Ne bi želel, da se prodaja. Ne, ne bi," je povedal eden od prebivalcev Pašmana.    

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta