(FOTO) Poceni hrana, pivo in malo turistov: V tej evropski prestolnici se boste počutili kot v časovnem stroju

D.Ži
15.03.2023 10:59

Če bi radi doživeli nekaj novega, posebnega, pri tem pa ne zapravili preveč, vas pričakuje šarmantna in domačna črnogorska prestolnica.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Katedrala Kristusovega vstajenja v Podgorici je ena najbolj znanih stavb.
Profimedia

Če razmišljate o počitniškem kraju, kjer boste dobro jedli in pili, našli ugodno namestitev in med sprehodom po ulicah spoznavali očarljive mestne znamenitosti, razmislite o Podgorici kot vaši naslednji destinaciji.

Milenijski most čez Moračo
Profimedia

"Če to poletje iščete dopust po ugodnih cenah, pozabite na destinacije, polne turistov, in razmislite o prestolnici Črne gore," predlaga portal Euronews.com in dodaja, da tam za svoj denar dobite več kot v mestih, kot sta Pariz ali Rim.

Srbska pravoslavna katedrala Kristusovega vstajenja. 
Profimedia

Nenavadne trgovine, moderne kavarne, bari s pogledom na reko in številne zanimive lokacije so nekateri od razlogov, zakaj je Podgorica dobra ideja. Kosilo ali večerjo lahko jeste za manj kot 7 evrov, obrok s tremi hodi za dve osebi v restavraciji srednjega razreda pa vas bo stal približno 25 evrov, kažejo podatki svetovne baze podatkov Numbeo. Najemnine stanovanj v Podgorici so v poprečju okoli 19 odstotkov nižje kot v Mariboru.  

V Podgorici se retro sreča s sodobnim.
Profimedia

Veliko pivo v povprečju stane 2 evra, kapučino 1,49 evra, steklenica vode pa okoli 1,29 evra. Za drobiž se lahko po mestu vozite z javnim prevozom - enosmerna vozovnica stane 0,90 evra, mesečna pa 30 evrov. Po podatkih Numbea je Podgorica za 38,8 odstotka cenejša od Rima in za 47,9 odstotka cenejša od Pariza.

Bivši Titograd je doživel tudi nekaj modernejših eksperimentov. 
Profimedia

Če se odločite za raziskovanje Podgorice, vsekakor obiščite Staro Varoš, del mesta na levem bregu reke Ribnice, kjer si lahko odpočijete od betonskih in mračnih zgradb. Labirinti uličic, starih mošej, urnih stolpov in dvorišč so kot Titograd v časovni kapsuli.

Črnogorci veliko dajo na svojo dolgo in zanimivo zgodovino.
Profimedia

V Stari Varoši si lahko ogledate tudi eno najstarejših hiš v Podgorici, verjetno zgrajeno v času Turkov, a kamor koli se boste odpravili, vam bo jasno, zakaj je ta del mesta neusahljiv vir navdiha za umetnike in kreativce, piše hrvaški portal PunKufer.

Letališče v Podgorici 
Profimedia

Bokeška ulica, v središču blizu Črnogorskega narodnega gledališča, Rimski trg, razgledne točke z lepimi razgledi in most Milenium so le nekatere od lokacij, ki jih ne smete izpustiti.

Vodomet na Trgu republike
Profimedia

Ko gre za vino in hrano, pa se pripravite na to, da se boste domov verjetno vrnili nekoliko težji. 

Sledi nekdanjih časov so vidne na vsakem koraku. 
Profimedia
Moderna arhitektura vse bolj dopolnjuje panoramo črnogorske prestolnice. 
Profimedia

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta