(FOTO) Čisto zares obstaja: Mesto modrih čolničkov, omamnih dišav in sončnih zahodov, ki vam bodo ukradli srce

D.Ži
03.03.2023 11:47

Maroko zaradi intenzivnosti, s katero okupira naše čute, morda ni za vsakogar, a ni ga junaka, ki bi ga to mesto pustilo ravnodušnega.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pravljično mesto, v katerem svoj dopust mimogrede podaljšate. 
Profimedia

Če ste že bili v Maroku, ste zagotovo slišali za Essaouiro. Če bi jo primerjali z nečim na jadranski obali, bi jo lahko opisali kot maroško Opatijo. Čudovito mesto, ki bi ga moral vsak obiskati vsaj enkrat. Essaouira ponuja pristna maroška doživetja, prepojena z nepozabno gastronomijo, ki je večinoma sestavljena iz ribjih specialitet. Leži tik ob Atlantskem oceanu, manj kot štiri ure vožnje od Marakeša.

Pristaniški mir hitro napolni dušo.
Profimedia

Essaouira je veliko bolj sproščena kot Marakeš in ponuja nekoliko bolj intimno prvo izkušnjo potovanja po afriški celini. Različni kraji, zvoki in vonjave vas takoj popeljejo v svet, kakršnega še niste doživeli. Maroko verjetno ni za vsakogar, saj je poln intenzivnih dražljajev. Od široke palete različnih vonjav do domačinov, ki vam želijo prodati vse, vročine, pred katero ne veš, kam bi se skril, ovc in drugih živali, ki jih srečujete tudi sredi ulice. A prav v tem je čar Maroka, piše hrvaški portal PunKufer. 

Sredozemski duh ob atlantski obali.
Profimedia

Essaouira se nahaja na atlantski obali Maroka, v regiji Marakeš-Asfi. Mesto je oddaljeno kakšne štiri ure vožnje od Marakeša, 4 ure in pol vožnje južno od Casablance in 3 ure vožnje severno od Agadirja.

Prav mogoče je, da boste domov prinesli več začimb, kot ste sprva načrtovali. 
Profimedia

Najbolje je, da ujamete poceni lete iz Budimpešte ali Milana v Agadir ali Marakeš, če želite doživeti to edinstveno obalno mesto.

Ena od znamenitosti tega slikovitega kraja so modri čolnički. 
Profimedia

Ali je vredno preživeti čas v Essaouiri? Vsekakor! Essaouira je čudovito živahno mesto, kjer lahko najdete medino, podobno labirintu, živahna ribiška pristanišča in vetrovne plaže. Aktivnosti ne manjka – lahko se vpišete v šolo deskanja, če ste bolj gastro tip, pa na vas čaka maroška kuharska šola.

Profimedia

Lahko jahate kamele ali najamete štirikolesnik, vendar je povsem v redu, če se le sprostite in preživite dan ob ogledovanju medine s postanki za čaj in dolgimi plažniim sprehodi ob sončnem zahodu. V Essaouiri lahko pričakujete nekaj čudovitih sončnih zahodov nad Atlantskim oceanom.

Občutek, da ste pobegnili iz poblaznelega modernega časa vas bo spremljal na vsakem koraku. 
Profimedia

Essaouira je eden tistih krajev, kjer se popotniki ustavijo za noč ali dve in nato ostanejo mesec ali dlje. Srečali boste veliko tujcev, ki delajo na spletu in so tukaj našli svoj mali raj na zemlji.

Tudi vreme je tukaj zelo milo in prijazno, kljub vetru. 
Profimedia

Tukaj je najboljše izhodišče v Maroku za digitalne nomade, ki želijo upočasniti svoja potovanja. Je cenejša kot druge bolj priljubljene destinacije in zagotavlja nepozabno izkušnjo.

Essaouira je ohranila veliko starodobnega šarma. 
Profimedia

Januar je najhladnejši mesec s povprečno temperaturo 18 °C (kot nalašč za nekaj zimskega sonca!), v poletnih mesecih, juliju in avgustu, pa je povprečna temperatura okoli 25 °C.

Zgodovinsko je Essaouira zelo bogata.
Profimedia

V medini je morda topleje, na plaži pa zaradi vetra nekoliko hladneje. Dejansko je Essaouira znana kot "vetrovno mesto Afrike", ravno zato so plaže v okolici priljubljene med deskarji, zlasti kitesurferji, še piše hrvaški PunKufer. 

Tukaj je najboljše izhodišče v Maroku za digitalne nomade.
Profimedia

Ker gre za majhno mesto, je po Essaouiri zelo enostavno hoditi. Medina je dovolj majhna, da se lahko sprehodite od enega konca do drugega, peš pa boste raziskovali tudi promenado ob plaži.

Pristanišče, kot nalašč za Instagram. 
Profimedia

Če želite bivati ​​v avtentični namestitvi, vam svetujejo, da izberete enega od butičnih hotelov, kjer boste odšteli okoli 70 evrov na noč za dve osebi. Priljubljene možnosti so Dar Liouba Hotel, Riad Maison Du Sud in čudovit Riad Lyon-Mogador.

Modra je nasploh barva, ki jo v Maroku pogosto srečamo. 
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta