(FOTO) Premiera VW golf R 333 limited edition: Gremo v sobo 333

07.06.2023 06:00

Volkswagen je naredil še eno posebno izdajo golfa, kjer ime razkrije vse.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Golf R 333 premore 333 konjičev in bo na voljo samo v limonovo rumeni barvi. 
Vw

Klasični golf R s štirikolesnim pogonom in 235 kW (320 KM) je bil previt na 245 kW (333 KM), narejen pa bo – ne boste verjeli – v 333 primerkih.

Zadek krasijo štiri Akrapovičeve izpušne cevi.
Vw

Golf R 333 je najmočnejši golf do zdaj, dvolitrski TSI pa ima 420 Nm navora. Najmočnejši v smislu, da od njega bolj mišičastega ni bilo, čeprav je enako moč imel že lanski VW golf R 20 years. Moč zadošča za pospešek od 0 do 100 km/h v samo 4,6 sekunde. Posebna izdaja vključuje sicer opcijski paket R Performance Pack, kjer je končna hitrost 270 km/h (in ne 250 km/h), drift način in poseben strešni spojler. V serijsko opremo so preselili tudi štiri zelo trpežne in drage titanove izpušne cevi s podpisom Akrapoviča.

Notranjost je v znamenju športnosti in dirkaških prijemov, a še vedno zadržana. 
Vw

Avto je obut v devetpalčna črno obarvana kolesa s poldirkaškimi gumami. Posebna serija ima samo eno barvo – kovinsko rumeno Lime Yellow​, črno streho in cel kup oznak s številko 333. Serijska številka posebne izdaje je seveda napisana še na posebni ploščici v notranjosti. Notranjost je odeta v napa usnje, v opremi so še matrični žarometi IQ LED, vzvratna kamera in Harman Kardonov avdiosistem, vse to običajno zaračunajo posebej. Evropska cena za omejeno serijo je 76.410 evrov, o podrobnostih pa bodo obveščeni domači trgovci.

333 primerkov bo na voljo kupcem, cena bo blizu 75 tisočakov.
Vw
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta