(FOTO) Prenovljeni audi RS3 na cesti še bolj oster

Peter Pirkovič
07.09.2024 04:00

Na koncu pride najboljše. Modelska paleta audija A3 je zdaj popolna, saj bo čez nekaj dni že možno naročiti prenovljenega športnika s petvaljnim bencinskim turbomotorjem. Vozniški užitki so zagotovljeni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V sklopu prenove so spremenjene sprednje in zadnje luči in odbijači.
Audi

Audi RS3 bo še naprej na voljo v sportback ali limuzinski verziji, kjer za pogon skrbi uveljavljen 2,5-litrski petvaljnik z 294 kilovati moči, medtem ko moč na vsa štiri kolesa prenaša sedemstopenjski samodejni menjalnik. Torej, povečanja moči ni bilo, prav tako ne kakršnihkoli dodatkov elektrifikacije. Odriv z mesta do 100 km/h traja 3,8 sekunde, najvišja hitrost pa je zdaj 290 km/h (opcijsko). Več novega je v smeri vozniškega karakterja, kjer je RS3 še za odtenek bolj oster. Pri Audiju so nadgradili programsko opremo več krmilnih enot, ki hitreje porazdelijo navor in zavorno silo med kolesi, to pa pomeni, da je ta v zavojih še bolj stabilen. Hkrati so še nekoliko optimizirali profil RS Performance za tiste željne drsenja skozi ovinke.

Notranjost v pravi športni maniri s športnimi sedeži in športnimi dodatki.
Audi

Kar se tiče estetike, so opazne spremembe na sprednjem delu, kjer imajo opcijski matrični LED-žarometi na voljo tri svetlobne podpise, nove oblikovne poteze ima sprednji odbijač, medtem ko na sprednji črni maski ni več oznake RS3. Zadek še naprej krasita dva izpuha, v sredini velikega difuzorja so uredili prostor za rdeči odsevnik, zadnje luči so dobile novo LED-grafiko, ob tej priložnosti pa so Audijevi mojstri zamešali še tri nove barve in prenovili ponudbo platišč. Notranjost je prilagojena športnemu karakterju. Ne manjkajo športni sedeži, kopica novih materialov (predvsem karbonskih) in nov volan, odet v brušeno usnje, z ravnim delom na zgornji in spodnji strani. Tudi ta ima dva rdeča gumba za aktiviranje športnih programov vožnje, namesto klasičnih gumbov pa so uporabili drsna stikala. Rahlo nerazumljiva poteza. Digitalni merilniki Virtual Cockpit Plus z različnimi grafikami so del serijske opreme, ki po novem omogoča možnost centralnega prikaza merilnikov vrtljajev z indikatorjem prestavljanja v ročnem načinu.

2,5-litrski petvaljnik z 294 kW moči je že tradicija.
Audi

Pri Audiju pravijo, da bodo naročila začeli sprejemati že čez nekaj dni, prvim kupcem pa bodo avte predali v novembru. Začetna cena za RS3 sportback je 66 tisočakov, za limuzino pa bo treba dodati še dva tisoč evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta