(FOTO) Skrivnost z jadranske obale: Je to najlepši naravni bazen na svetu? Pravijo, da se je nekoč tukaj kopala princesa

D.Ži
01.08.2024 11:39

Jama poezije je napolnjena s slano morsko vodo čudovitega modrega odseva, ki je skozi leta navduševal predvsem domačine, tujci ta naravni biser šele odkrivajo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ena najbolje varovanih jadranskih skrivnosti vse bolj postaja atrakcija tudi za tuje obiskovalce. 
Profimedia

Grotta della poesia ali v prevodu iz italijanščine Jama poezije velja za enega najlepših naravnih bazenov na svetu. Gre za približno 30 metrov široko brezno jajčaste oblike v skalovju italijanske vasice Roca Vecchia na jadranski obali, med mestoma Lecce in Otranto.

Profimedia

Legenda pravi, da se je v tem čarobnem kraju na robu Italijanskega škornja nekoč kopala prelepa princesa, ki so ji pesniki posvetili svoje najlepše verze, po čemer je ta naravni bazen dobil ime.

Profimedia

Grotta della poesia je napolnjena s slano morsko vodo čudovitega modrega odseva, ki pritegne predvsem Italijane. Do nedavnega so se domačini tja poleti hodili ohlajati, skakati s pet metrov visokih pečin in se potapljati v osupljivi okolici.

Profimedia

Medtem so uzakonili prepoved kopanja, kar pa ne pomeni, da tega naravnega bisera ne morete občudovati na suhem.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta