(FOTO) Posebna izkušnja: Samo najbolj pogumni upajo po sončnem zahodu obiskati ulice tega čudnega kraja

D.Ži
30.07.2024 10:19

Nikjer žive duše, zdi se, da med zapuščenimi hišami še vedno tavajo prikazni iz nekih drugih časov. Razgledi in nenavadno vzdušje privabljajo popotnike, ki iščejo posebne izkušnje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Al Hamra navdušuje popotnike, ki iščejo nekoliko drugačne destinacije.
Profimedia

Al Hamra je destinacija, ki se vse pogosteje znajde na seznamih ljubiteljev nenavadnih potovanj in je ena najstarejših v Omanu. Ob vznožju gora stoji že približno 400 let, zgrajena je iz blata. Večina hiš je zapuščenih in propadajočih, sprehod po ozkih nočnih ulicah pa je posebno doživetje.

Ulične osvetljave ni, zato boste zvečer potrebovali svetilko in nekaj poguma.  
Profimedia

Lahko bi rekli, da gre za svojevrstni preizkus poguma za tiste, ki se v temi ne počutijo najbolj prijetno. Takoj, ko sonce zaide za obzorje, se v globoki temi znajdejo le mačke, saj ulične osvetljave ni, piše portal PunKufer.

Zdi se, da duhovi preteklosti še vedno tavajo med zapuščenimi stavbami. 
Profimedia

Ena najljubših dejavnosti turistov je plezanje po strehah in uživanje v razgledu ali fotografiranje posebne, zelo fotogenične pokrajine. Če se odločite za potovanje v Al Hamro, lahko namestitev poiščete v Bait Aljabalu, ki je najbližje izkušnji spanja v tipičnih hišah iz blata.

Pokrajina je izjemno slikovita.  
Profimedia

Čeprav je nastanitev skromna, z vzmetnicami na tleh, obiskovalci hvalijo postrežbo. Zajtrk je vključen v ceno, pravijo, da je izjemno okusen in dobra priložnost za raziskovanje eksotične kulinarike. 

Al Hamro so zgradili pred približno 400 leti. 
Profimedia

Al Hamra je znana tudi kot Hamra Al Abryeen, ime pa se nanaša na pleme Al Abri, ki je tam nekoč živelo. Ne spreglejte bližnje vasi Misfat Al Abriyeen, ki velja za eno najlepših v državi.

Domačinov ni več, lahko pa tu in tam srečate kakšno žival.  
Profimedia

Hiše na vrhu gore se nahajajo na nadmorski višini okoli 1000 metrov in so obvezen postanek za popotnike, ki uživajo v pohodništvu v naravi, dodaja PunKufer. 

Okoli Al Hamre lahko srečate kakšnega prijaznega domačina, ki vam bo povedal kaj o tukajšnjih tradicijah. 
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta