(FOTO) Športna terenca GLA in GLE coupe: Udobna, zmogljiva, prestižna

Vinko Kernc
04.07.2020 05:00

Športna terenca GLA in GLE coupe, prvi postavljen na začetek, drugi bolj na konec ponudbe, sta čistokrvna predstavnika stuttgartske avtomobilske filozofije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novi oziroma prenovljeni GLA je postavljen na začetek tistega, kar Mercedes-Benz ponuja pri športnih terencih. Čeprav najmanjši, ima tudi veliko tistega, kar imajo večji in dražji iz Stuttgarta.
Vinko Kernc

Podatek ni vesoljno presenetljiv: športni terenci pri nemški premijski hiši Mercedes-Benz predstavljajo skoraj 36 odstotkov vse prodaje, pri nas si je skoraj vsak drugi kupec avtomobila s trikrako zvezdo prav tako omislil športnega terenca. In ima nekaj malega zadrege, kajti izbira je pestra - skupaj deset različnih modelov - in premijska v vseh pogledih.

GLE v kupejevski izvedbi prinaša in ponuja prestiž, vreden ugleda trikrake zvezde. Možnosti personalizacije so po stari navadi velike, s tem pa se spreminja tudi cena.
Vinko Kernc
Tudi pri GLA si je mogoče omisliti štirkolesni pogon 4Matic v treh izvedbah, vendar brez zapor diferenciala.
Vinko Kernc
Vinko Kernc
Mercedes-benz GLE coupe
Vinko Kernc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta