(FOTO) To pravljično mesto v naši bližini pogosto ostane spregledano, a se vanj lahko v hipu zaljubite

D.Ži
18.11.2022 10:57

Dobrodošli v enem najbolj idiličnih avstrijskih mest, ki je kot ustvarjeno za adventne sejme.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Dunaj, Gradec, Salzburg so nekako najpogostejša mesta, ki jih obiskujejo turisti v Avstriji. A sodeč po britanskem Guardianu bi bilo škoda ne obiskati Innsbrucka, čudovitega mesta na Tirolskem. Ta alpski lepotec ponuja za vsakogar nekaj, zato se odpravimo na ogled!

Profimedia

Tirolska je znana po krepkih jedeh, a tudi tisti, ki ne marajo mesa, se bodo znašli. Vegetarijanci in ljubitelji sira lahko uživajo v Kaspressknödel (sirnih cmokih z omako ali solato) in Kasspatzln (domačih vlivancih s topljenim sirom in hrustljavo čebulo). Večina restavracij danes ponuja tudi veganski meni, kar pred 10 leti ni bil prav pogost pojav. 

Profimedia

Za lokalno hrano s tradicionalnim vzdušjem se odpravite v Buzihütte, če pa se znajdete v gorah, vam bo Höttinger Alm ponudil bogato lokalno kulinariko. Tu je tudi restavracija Lichtblick, ki ponuja čudovit razgled na gore in jedilnik, ki se spreminja vsak teden. Za ulično hrano ob kosilu med tednom se odpravite na Franziskanerplatz in poskusite veganski krompirjev kari ali malezijski mesni lonec iz Futterkutterja, piše portal Punkufer.hr. 

Profimedia

Innsbruck je mesto vasi in okrožij, od katerih ima vsako svoj značaj. Sankt Nikolaus je hribovito območje med reko Inn in vrhovi Nordkette. Pisane hiše se vrstijo ob reki, v srednjeveških stavbah pa so majhne restavracije, bari in galerije. Poleti Waltherpark gosti koncerte in letni ulični festival, pozimi pa najlepši božični sejem v mestu.

Profimedia

Tudi okrožje Wilten je v zadnjih letih doživelo znatne naložbe in je zdaj priljubljeno zaradi svojih barov in restavracij, tedenske tržnice, žive glasbe, plesa in kina na prostem.

Profimedia

Innsbruck se nahaja v dolini, obdani z gorami na severu in jugu, ki so zlahka dosegljive peš, s kolesom ali avtobusom. Žičnice vozijo na Hafelekar in na goro Patscherkofel, kjer lahko uživate tudi v zimskih radostih, saj je Innsbruck med drugim tudi olimpijsko mesto.

Profimedia

Dve malo znani naravni točki, ki ju ne smete zamuditi, sta botanični vrt, ki je odprt vse leto in je poln alpskih rastlin, ter rožni vrt, do katerega pridete iz Café im Hof ​​​​na Maria-Theresien-Strasse.

Profimedia

Nala Individuellhotel (dvoposteljna soba 100 €) je pet minut hoje od starega mestnega jedra in glavne nakupovalne ulice ter ponuja individualno urejene sobe, vrt in dobro restavracijo. Basic Hotel (dvoposteljne sobe od 125 € naprej) je tudi zelo dobra izbira. Za bolj varčne je na voljo Pension Stoi (dvoposteljna soba od 88 € naprej).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta