Nedaleč od Slovenije se skriva mesto, ki vam bo ukradlo srce: Barvite hiše pripovedujejo zgodbo nekih drugih časov

D.Ži
20.10.2022 10:34

Memmingen, mesto z okoli 44 tistoč prebivalci, vas čaka v švabskem delu Bavarske in vabi s skrbno urejenim starim jedrom in fotogeničnimi ulicami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Memmingen je s svojo sproščenostjo in barvitostjo kot nalašč za popotnike, ki radi odkrijejo kaj nepričakovanega. 
Profimedia

Tako velika država, pa jo popotniki tako pogosto prezrejo. Če se v teh dneh odpravljate v Nemčijo, bi bilo res škoda, če ne bi obiskali tudi Bavarske, ki je polna zanimivosti, v katerih bo užival vsak pravi popotnik.

Tam vas čaka tudi čudovit Memmingen, ki leži na območju tako imenovane Švabske Bavarske.

Ležeren švabski šarm vam sledi iz ulice v ulico. 
Profimedia

V preteklosti je pri Švabski šlo za nekaj širšega in drugačnega, danes pa za švabske veljajo deli zvezne dežele Baden-Württemberg (natančneje ozemlje nekdanje Kraljevine Württemberg) in Bavarske. Znotraj Bavarske je upravno območje, znano tudi kot Švabska Bavarska, z glavnim mestom Augsburg. Prebivalce Švabske imenujemo Švabi (Schwaben), čeprav vsi ne govorijo švabskega narečja.

Mestna hiša dominira nad glavnim trgom. 
Profimedia

Memmingen je majhno mesto v tej provinci. Kljub svoji majhnosti ponuja veliko edinstvenih in neverjetnih znamenitosti, ki nas bodo podučile o veliki zgodovini Nemčije. Tudi ljubitelji dobre hrane in tradicionalnih nemških jedi bodo ta kraj z veseljem obiskali.

Decembra na osrednjem trgu pred mestno hišo zaživi idiličen adventni sejem. 
Profimedia

Za delovne ljudi so izleti pogosto skrčeni na vikend, zato so na portalu Punkufer.hr izbrali nekaj znamenitosti, vrednih ogleda ob koncu tedna. 

MEWO Kunsthalle

Začnite svoje potovanje z odkrivanjem razstav v muzeju sodobne umetnosti in umetnostne zgodovine MEWO Kunsthalle. Občasno ponuja različne razstave, zato ga obišče kar veliko turistov. V treh nadstropjih boste lahko uživali v različnih razstavah, a tudi izvedeli veliko o Nemčiji in kulturi nasploh ter o zgodovini umetnosti. Za vsakogar nekaj.

Siebendacherhaus

Po ogledu umetniške galerije in muzeja obvezno obiščite Siebendacherhaus. Gre za edinstveno zgradbo, ki ima kar sedem streh. Stavba ima za seboj bogato zgodovino, ki jo boste spoznali, ko boste obiskali ta kraj. Ne bo vam žal.

Stadtmuseum

Drugi dan potovanja začnite z obiskom muzeja umetnosti. Muzej predstavlja bogato lokalno zgodovino, združeno iz različnih obdobij. Vendar pa so informacije, ki jih boste našli, napisane samo v nemškem jeziku, kar zna biti težava, a če ste raziskovalnega duha, boste to oviro zlahka premagali s pomočjo Googla.

Profimedia

Kreuzherrensaal

Obisk te dvorane se res splača, če želite začutiti duh nekdanjega nemškega plemstva. Ko vstopite, se boste počutili kraljevsko. Visok strop, marmorna notranjost in ogromna površina so popolna kombinacija, ki naredi to dvorano zares čudovito.

Stadtpark Neue Welt

Sprehodite se po lepo urejenem parku in spoznajte mirno naravo Memmingena, kjer boste v zelo kratkem času občutili olajšanje od vsakdanjih psihičnih obremenitev.

Pisane hiše nemo pripovedujejo zgodbo o čarobnem mestu. 
Profimedia

Rathaus Memmingen

Zelo lepa zgodovinska stavba z osupljivo fasado. Izjemna in osupljiva notranjost ter veličastna zunanjost sta popolna kombinacija, ki naredi to stavbo še bolj zanimivo. Stavba je tako slikovita, da  vzame dih in si jo preprosto moraš ogledati.

Sankt Martinskirche

Ta cerkev je posvečena svetemu Martinu. To je zelo stara cerkev, ki občasno prireja brezplačne orgelske koncerte.  Zunanjost razkriva, da gre za zelo staro cerkev, a je še vedno dovolj lepa, da so fotografije, ki jih tam posnamete, videti kot prava umetnina.

Čisto in skrbno urejeno. Staro mestno jedro je pravi balzam za dušo. 
Profimedia

Steuerhaus

Gre za stavbo, ki so jo uporabljali davkarji v Memmingenu, zgrajena pa je bila v poznem 15. stoletju. Zanimivo pri njej je, da ima v pritličju simpatično trgovinico, kjer lahko kupite spominke, in gostilno, kjer se lahko sprostite po ogledih in nekaj pojeste.

Prebivalci Memmingena skrbno negujejo svojo kulturo in tradicije. 
Profimedia

Altstadt Memmingen

Kakšen bi bil dober turistični kraj brez starega mestnega jedra? V memmingenskem boste lahko občudovali nešteto zgradb, ki v različnih barvah sporočajo, kakšen je ta kraj v resnici, in če se boste odločili še malo bolj seči v žep in najeti lokalnega turističnega vodnika, se boste hkrati naučili nekaj o zgodovini starega mesta.

Starodobno gre z roko v roki s sodobnim.
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta