(FOTO) V Evropi se nahaja skrita polkrožna plaža, ki bi jo morali obiskati vsaj enkrat v življenju

D.Ži
08.05.2023 08:35

Polkrožna peščena plaža je odličen kraj za poletne počitnice in ljubitelje morskih aktivnosti. Zaradi dveh valobranov je voda ob njej plitva in brez velikih valov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bolata je idealna plaža za tiste, ki želite uživati v miru in tišini.
Profimedia

Bolata že leta velja za eno najlepših plaž v Evropi. Ne gre le za čudovito peščeno plažo ob plitvem in mirnem morju, ampak tudi za idiličen kraj, kjer vladata mir in tišina. Brez velike gneče.

Profimedia

Medtem ko so številne bolgarske plaže postale izjemno priljubljene med turisti z vsega sveta in so množično obiskane, ob Bolati še vedno ni kolon avtomobilov s tujimi registracijami.

Profimedia

Bolata se nahaja v istoimenskem zalivu na severni bolgarski obali Črnega morja in znotraj naravnega rezervata Kaliakra. Prvo naselje, vasica Bulgarevo, je oddaljeno približno pet kilometrov, v bližini pa je tudi mesto Kavarna. Plaža je zlahka dostopna tudi z avtomobilom, piše portal PunKufer.

Profimedia

Polkrožna peščena plaža je odličen kraj za poletne počitnice in ljubitelje morskih aktivnosti. Zaradi dveh valobranov je voda ob njej plitva in brez velikih valov, zato je idealna tudi za obiskovalce, ki niso zelo dobri plavalci.

Profimedia

V najbolj vročih mesecih – juniju, juliju in avgustu – se temperature tukaj v povprečju gibljejo od 26 do 30 stopinj Celzija. V poletni sezoni je v bližini plaže več barov, kjer strežejo osvežilne pijače. V preostalem delu leta pa morate za okrepčilo poskrbeti sami.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta