(FOTO) Za bogate in pogumne: V najvišjem bazenu na svetu se osvežite 200 metrov nad tlemi, a lahko se vam zvrti

D.Ži
20.02.2024 09:51

Če iščemo presežke, jih običajno najdemo v Dubaju, kjer je tudi bazen z verjetno najdražjim razgledom na največje emiratske znamenitosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z bazena Aura Skypool se odpira čudovit pogled na znamenito dubajsko palmo. 
Profimedia

Najvišji "neskončni" bazen na svetu s 360-stopinjskim razgledom so odprli pred dvema letoma v 50. nadstropju stolpnice The Palm Tower v Dubaju.

Osvežitev 200 metrov nad tlemi je brez dvoma zelo posebna izkušnja.   
Profimedia

Nič, kar se pojavi na emiratskem pesku, nas ne more več presenetiti ali pa nas preseneča vse manj, a priznati je treba, da se nam že ob misli na plavanje 200 metrov nad tlemi zvrti v glavi.

Za osvežitev nad mestom boste odšteli najmanj 40 evrov.  
Profimedia

Za obisk najvišjega bazena na svetu boste morali vnaprej rezervirati vstopnico. Rezervirate lahko enega od treh terminov - zjutraj, zvečer ali čez dan, cena vstopnice pa je odvisna od paketa, ki ga izberete, piše hrvaški portal PunKufer.

Ob bazenu sta tudi bar in restavracija s pestro ponudbo lahke, plažno navdihnjene hrane.  
Profimedia

Bazen in lounge prostor sta razdeljena na sektorje, ki se razlikujejo po barvah, cena vstopnice za vsak sektor je drugačna, najdražja je vstopnica za sproščujoče celodnevno doživetje VIP Islanda. Najcenejša karta za namakanje v bazenu stane 40 evrov.

Bazen Aura Skypool si nebotičnik Palm Tower deli s slavnim hotelom St Regis, ki se razteza v prvih 18 nadstropjih, do bazena pa vodijo ločena dvigala. V 52. nadstropju osupljiv pogled na Dubaj ponuja odprta razgledna ploščad.

Celodnevna vstopnica z možnostjo uporabe VIP-ležišč stane okoli 160 evrov.  
Profimedia

Iz bazena se poleg morja in neba vidijo tudi skoraj vse največje znamenitosti Dubaja, od panoramskega kolesa Ain Dubai do Burdž Kalife, najvišje stavbe na svetu, pa tudi Arabski zaliv in otok v obliki palme, kjer se nahaja stolpnica Palm Tower.

Bazen je obdan s teraso z ležalniki in lounge barom, ponudba hrane in pijače pa je, kot se v takem lokalu pričakuje, vrhunska. Kuharski mojster Craig Best gostom ponuja široko paleto mednarodnih jedi s "panazijskim pridihom", celoten meni pa navdihuje sproščeno vzdušje azijskih obal, še piše PunKufer.

Rastlinje na terasi ustvarja občutek zelene oaze sredi puščave.  
Profimedia

Prostor je vrhunsko urejen in opremljen, bujno zelenje pa spominja na elegantno oazo sredi puščave. Ob obisku Emiratov vselej velja, da je dobro preučiti kodeks oblačenja, saj na ta bazen ne morete priti v kopalkah in natikačih. A ko boste nad mestom, vas čaka osvežujoča izkušnja, tudi z najcenejšo vstopnico. Priložnosti za fotografiranje je, kot je to že običajno v Dubaju, nešteto. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta