Iz Štajerca: Oblikuje čevlje, tudi antistresne

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
25.05.2017 10:06

V novi številki Večerovega tednika Štajerc pišemo o oblikovalki čevljev iz Slovenske Bistrice, ki se je povezala tudi s fakulteto za računalništvo in elektrotehniko, da je svojim unikatnim čevljem dodala peto, ki se osvetli v barvah oblačil

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ingrid Logar v svoji delavnici v Slovenski Bistrici uresničuje svoje sanje. Kmalu bo namreč štiri leta, kar sama oblikuje in izdeluje čevlje, ki si jih je pred tem lahko le zamišljala, saj jih na prodajnih policah ni našla. Najboljši del zgodbe pa je, še razlaga, ko vidi mimoidoče v njenih čevljih, unikatnih. Lastnico podjetja Čeveljc, magistrico ekonomije (zdaj na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru dela doktorat iz blagovne znamke), ženo in mater treh otrok, je moda zanimala že od malih nog: "Prijateljice so me večkrat prosile, da jim svetujem pri oblačenju. Še posebno pa obožujem čevlje. Uživam, ko kombiniram različne barve. Tudi mož je dejal, da imam zares dobre ideje. Takrat sem sprejela izziv in se lotila dela."

Učila se je od najboljših

Toda najprej se je morala obrti, ki je v Sloveniji v izumiranju, priučiti. Začelo se je s tečajem pri Alji Viryent na Vranskem, ki izhaja iz družine, ki se čevljarstvu posveča že od leta 1919. Ta priznana oblikovalka zdaj oživlja propadlega slovenskega čevljarskega velikana Peko. "Alja me je naučila, kaj potrebuješ, da narediš čevelj po meri. Tudi sicer mi je vse steklo kot po maslu, veliko ljudi mi je pomagalo, dobila sem ogromno informacij," pravi Logarjeva, ki je nekaj starih strojev kupila od upokojenih čevljarjev.

Na modnih revijah

Ingrid veliko pozornosti namenja tudi promociji svojih izdelkov. Z Mihaelo Margan Kocbek in njenimi modeli svoje čevlje predstavlja na modnih revijah v različnih krajih na Štajerskem. Poleg tega je lani v Slovenski Bistrici organizirala lastno modno revijo Poletje v mestu, na kateri so sodelovali še nekateri drugi lokalni ustvarjalci. Nekaj modelov je na ogled tudi na njeni spletni strani Ceveljc.si. Opisan je tudi postopek, kako naročiti po meri izdelane čevlje in izbrati barve. Pred časom je zaživela še ena njena spletna stran Ingrid's Heels (Ingridsheels.com), kjer je prav tako mogoče naročiti modele čevljev vseh številk.
In koliko stanejo njeni čevlji, sešiti po meri? Najbrž je težko biti konkurenčen množični proizvodnji iz tujine? "Jasno je, da so cene unikatnih čevljev višje, zato množičnih naročil nimam. Ženske čevlje kupujejo predvsem ob posebnih priložnostih, denimo ob porokah. Vsekakor pa zanimanje za moje čevlje je, sem zadovoljna," nedoločno odgovarja Ingrid. Z mislimi je tudi pri nadaljnjih ciljih, in sicer bo svojo ponudbo razširila še na izdelavo unikatnih torbic.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta