Izjemno zanimanje: Električni VW ID. buzz skoraj razprodan

Janez Kovačič Janez Kovačič
25.08.2022 11:27

Zanimanje za tega električnega enoprostorca je presenetilo tudi tovarno Volkswagen, kajti dve tretjini letošnje produkcije sta že prodani.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tovarna

Zanimanje za novega Volkswagnovega električnega enoprostorca ID. buzz je presenetilo celo njegovega proizvajalca, kajti dve tretjini letošnje produkcije sta namreč že razprodani. Največje zanimanje za električnega novinca je na Norveškem, v Nemčiji in na Nizozemskem.

Na mnogih pomembnih evropskih trgih, kot je denimo Francija, pa VW še niti ni začel zbiranja prednaročil. Naslednje leto naj bi se število izdelanih ID. buzzov dvignilo na 60 tisoč, kasneje pa na 130 tisoč.

Vodstvo tovarne v Hanovru, kjer nastaja ta avtomobil, je v okrožnici zaposlenim zapisalo, da je izjemno povpraševanje po avtomobilu, ki si ga še ni mogoče ogledati v salonu ali zapeljati na testno vožnjo, neverjetno in nepričakovano. Cene za ID. buzz se v Nemčiji začnejo pri dobrih 54 tisoč evrih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta