Jazz ma mlade uspešen tudi v drugo

kr
18.06.2017 21:15
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Osrednje prizorišče drugega festivala Jazz ma mlade, ki je v koprodukciji Multimedijskega izobraževalnega društva Glas podzemlja in MKC Maribor, je bil ponovno Židovski trg, le zadnji petek (festival poteka tri petke zapored) so festival zaradi slabe vremenske napovedi gostili v Salonu uporabnih umetnosti. V treh spomladanskih večerih so gostili tri mlade jazz zasedbe, večinoma slovenske, avstrijske in hrvaške diplomante akademij v Gradcu, Celovcu in Ljubljani.
Večere so odpirali učenci Konservatorija za glasbo in balet Maribor, po vsakem koncertu pa je sledil jam session. Ob glasbenem programu je v sodelovanju z okoliškimi galerijami in prizorišči, Media Nox, DLUM, Fotogalerija Stolp in GT22, potekal bogat spremljevalni program z otvoritvami razstav in podaljšanim delovnim časom galerij, degustacijami slovenskih vin in lokalno ulično kulinariko, ki so jo posebej za festival pripravili študenti Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor. (kr)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta