Jesenski jazz

Darinko Kores Jacks Darinko Kores Jacks
03.10.2017 16:50

Jutri nastop zasedbe the Young Mothers, hkrati v Pekarni Dos Mas Uno, v petek pa v KGB-ju TerraFolk v prenovljeni zasedbi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dos Mas Uno oktobra 2015 v klubu KGB
Jacks Darinko Kores

Ameriški glasbeniki Jason Jackson (saksofoni), Jawwaad Taylor (vokal, trobenta, elektronika), Jonathan F. Horne (kitara, vokal), Stefan Gonzalez (vibrafon, bobni, vokal) in Frank Rosaly (bobni) ter njihov norveški kolega Ingebrigt Håker Flaten (bas) so moškega spola, kljub temu pa so mlade mamice. No, ne zares. Tako - The Young Mothers - se imenuje le njihova v Texasu delujoča zasedba, ki bo jutri, v četrtek, 5. oktobra, ob 20.30 v kletnem klubu Narodnega doma (ND) odprla jesensko sezono cikla jazzovskih koncertov.
Kot je v Mariboru (žal) skoraj že pravilo, pa se bo isti večer ob isti uri začel še en redni koncertni cikel, ki vsaj deloma nagovarja isto publiko. Po zelo uspešnem predlanskem nastopu se v štajersko prestolnico - a tokrat ne v klub KGB, pač pa v precej večjo dvorano Gustaf v Pekarni - vračajo brata Marcelo in Hugo Dellamea (kitara, vokal) ter Ariel Sanchez (tolkala) iz Argentine oziroma trio Dos Mas Uno, ki velja za eno najbolj perspektivnih zasedb mlajših glasbenikov v Južni Ameriki.
Bo pa večer kasneje, ob 20.30, v klubu KGB spet nastopila znana in prav letos polnoletna slovenska skupina TerraFolk, a prvič v temeljito prenovljeni zasedbi. Bojan Cvetrežnik (violina, kontrabas) je bil njen član že v času največje popularnosti, Barja Drnovšek (violina, kontrabas) je njegova stalna sodelavka pri Simboličnem orkestru, Danijel Černe Mystica (kitara) je ustanovitelj in že vseh 18 let duša skupine, nedavno pa se ji je pridružil še njegov sin An Černe (flavta, pihala, glas). Prav on je "zaslužen" za nenavadno zgoden začetek koncerta - fant namreč še ni polnoleten in torej ne sme delati v nočni izmeni. (dkj)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta