Kako osrečiti svoje najbližje s premišljenimi darili

December je čas praznovanj in obdarovanj, topline in veselja, najlepših spominov in nepozabnih dni, ki jih preživimo v družbi nam najdražjih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Osrečiti jih želimo z darili, tudi če se ne veselimo nakupovanja, ali morda nimamo dovolj časa, da bi izbrali najboljše presenečenje. Obdarovanje pa ni le lepa gesta, s podarjenim izkazujemo naklonjenost, zahvalo in spoštovanje ter negujemo medsebojne odnose. Se spomnite, kako srečni smo bili kot otroci, ko smo dobili darilo?

Ameriško združenje psihologov je lansko leto objavilo članek, v katerem so bile predstavljene številne študije, ki so dokazale, da se tako pri prejemanju kot obdarovanju stimulira izločanje oksitocina v možganih (znanstveniki mu pravijo »hormon crkljanja«), ki vpliva na sproščanje dopamina, nevrotransmiterja, ki daje občutek evforije in navdušenosti. Bolj ko se je nekdo potrudil in izbral primerno darilo, bolj nas bo spravil v dobro voljo in v nas prebudil občutek hvaležnosti. Če upošteva naše interese in želje, se počutimo kot, da nas dobro pozna, zelo ceni in spoštuje, zato obdarovanje tudi krepi vezi in izboljšuje medosebne odnose. Darilo je presenečenje, ki naše srce napolni s toplino in radostjo.

Kako izbrati pravo darilo?

  • Ko kupujete, imejte v mislih osebo, ki bo dobila darilo 
  • Kakovost ima vedno prednost pred količino
  • Kadar ste v dvomih, izberite uporabno darilo

Kam po darilo?

Vse, ki nimate veliko časa in gneča v nakupovalnih centrih ni vaša najljubša decembrska aktivnost, prijazno vabimo v Petrolovo spletno trgovino, kjer lahko na enem mestu za vsakogar najdete primerno darilo.

Sladko presenečenje za njo

  • Bombonjera Bajadera Kraš  

Večna klasika za taščo in tasta

  • Mleta kava Classic Barcaffe

Za pravo otroško zabavo

  • Philips TAS4405N prenosni zvočnik z mikrofonom Bluetooth
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.