Kamp Tineta Urnauta ponuja še mnogo več kot le odbojko

Jan Küzma
04.07.2017 16:55

Ob otvoritvi kampa Tineta Urnauta še nova pridobitev - igrišče za odbojko na mivki pri Športnem centru Ravne na Koroškem

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Tine Urnaut, kapetan slovenske odbojkarske reprezentance, že drugo leto zapored pod svojim imenom organizira poletni kamp za mlade odbojkarice in odbojkarje, tokrat v domačem kraju, kamor je v sodelovanju z ZKŠTM Ravne na Koroškem privabil preko 80 udeležencev.

Tudi sam zraven

V tem tednu udeležence poleg treningov dvakrat na dan čaka tudi več prostočasnih dejavnosti - načrtovano imajo kopanje v bazenu pa tečaj potapljanja, ogledali si bodo podzemlje Pece in film v ravenskem kinu: "Vseskozi imamo tudi animatorje, ki organizirajo sprotne prostočasne dejavnosti, tako da je dogajanja v kampu zelo veliko," še doda Urnaut. Tudi med otvoritvijo je veliko časa preživel z otroki, jih spraševal, kako se počutijo in česa si še želijo.

Pomembna pridobitev

Ambiciozni so tudi organizatorji, hkrati s kampom so odprli igrišče za odbojko na mivki, kar bo nova možnost za rekreacijo v Športnem centru Ravne na Koroškem. Preko 20 tisoč evrov vredno investicijo je z 12 tisoč evri sofinancirala občina, preostalo so prispevali sponzorji in donatorji.
Direktor Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Aleš Logar pove, da igrišče izpolnjuje najvišje standarde krovne odbojkarske organizacije, in napoveduje tudi morebitno organizacijo turnirjev. Zadovoljen je z uspehom kampa: "Na začetku smo si zastavili cilj, da bomo gostili 50 otrok, a zdaj smo spalne kapacitete dvignili na 60, na kampu pa je vsega skupaj 82 otrok, nekateri sem hodijo le na treninge in ne ostajajo v kampu. Iskreno mi je žal, da nismo mogli sprejeti vseh, ki so si to želeli, in pri tem spet poudarjam, da so problem nastanitvene kapacitete, zato je še vedno dolgoročni načrt, da tukaj nekoč uredimo tudi nekakšen športni hotel, ki bo skupaj s hostlom Prunkl polnil naše dvorane in mesto."
Igrišče za odbojko na mivki so z revijsko tekmo odprli Iza Mlakar, slovenska članska reprezentantka, Ana Skarlovnik, bivša državna prvakinja v odbojki na mivki, ter Žiga Mori in Luka Primik, mladinski in kadetski reprezentant. Tudi Izi Mlakar se zdi ideja kampa zelo privlačna: "Tak kamp je lahko za mlade zelo lepa popotnica, med njimi je veliko talentov. Mislim, da bo vsaj deset odstotkov teh odbojkarjev igralo tudi v reprezentancah starejših kategorij. Veliko pomeni, da imajo tudi poleti možnost igrati v dvorani. Zelo je lepo, ko na kampih spoznaš druge odbojkarje in odbojkarice. Šport vsekakor povezuje."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta