Kitajska nagrada našemu lesarju

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
21.09.2017 16:27

Rastoče desetmilijonsko mesto Ningbo vabi tuje eksperte, ki jih cenijo in za uspešno delo tudi nagradijo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Podelitev kamelij tujim ekspertom v desetmilijonskem kitajskem mestu Ningbo, med katerimi je slovenski lesar Miroslav Šipek (stoji skrajno desno).
Ningbo Today

Miroslav Šipek iz Mežice že več let uspešno deluje na Kitajskem. Kot diplomirani inženir lesarstva je aktivno vpet v delo tamkajšnje lesarske industrije. Nazadnje so Šipkovo delo prepoznali v rastočem vzhodnokitajskem pristaniškem mestu Ningbo, kjer je pred dnevi prejel posebno priznanje - kamelijo, poimenovano po razširjenem cvetočem listnatem drevesu. Kamelija je tudi simbol desetmilijonskega mesta, ki je eno najbolj rastočih kitajskih mest, naklonjeno tujim naložbam.

Italijana v dizajn, Slovenec v tehniko

"Priznanje smo dobili pravzaprav kot ekipa - dva italijanska dizajnerja in jaz. Res je, da vodim to ekipo. Medtem ko Italijana prinašata predloge za nove izdelke, jaz vse to tehnično obdelam in spravim v proizvodnjo s tehničnega in organizacijskega vidika. Na ta način smo uspeli doseči rast podjetja za 30 odstotkov letno, kar prinaša velike ekonomske učinke, podjetje pa velja za najbolj inovativno na področju pohištvene industrije na Kitajskem," je dejal Šipek.
Nominirance predlagajo podjetja ali vladne organizacije v državnem sektorju. Nato se komisije oglasijo po podjetjih in ustanovah ter preverjajo, če prijavljenci ustrezajo in izpolnjujejo njihove pogoje za priznanja. Po njegovih besedah ima priznanje pomembno težo v regiji Ningbo in po vsej Kitajski.

Miroslav Šipek vodi nagrajeno skupino v pohištveni industriji: "Napredek je viden iz meseca v mesec."
Tomaz Ranc

Kitajska vlaga v znanje

Tudi birokracija je po Šipkovih besedah učinkovita pri delovnih dovoljenjih in drugih formalnostih: "Olajšani so vsi formalni postopki za pridobivanje ustreznih dokumentov za delovne vizume in za ostale formalnosti, ki jih potrebujemo za nemoteno delo. Financirajo pa tudi večje projekte v zasebnem sektorju, ki so razvojno in ekološko naravnani in prinašajo splošno družbeno korist," je povedal Šipek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta