Klaudija Šek Škafar bo nova direktorica knjižnice

Timotej Milanov Timotej Milanov
18.12.2017 17:05

Člani sveta zavoda Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota so na današnji seji s petimi glasovi za in štirimi proti imenovali Klaudijo Šek Škafar za novo direktorico knjižnice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota
Foto:nataša Juhnov

Šek Škafarjeva, doslej zaposlena v družbi Saubermacher Komunala kot vodja prodaje, bo petletni mandat začela z novim letom. Kot smo poročali, je izbor direktorice v lokalnem okolju dvignil kar nekaj prahu. V večini občin pogodbenic, ki sofinancirajo delovanje knjižnice, so namreč menili, da bi morala knjižnico še naprej voditi dosedanja direktorica Jasna Horvat, ki je po njihovem mnenju uspela stabilizirati poslovanje knjižnice, v zvezi s tem so poslale tudi dopis vodstvu Mestne občine Murska Sobota, kjer nasprotno menijo, da je Horvatova leta 2015 neupravičeno odpisala terjatve do nekaterih izmed teh občin v skupni višini 170 tisoč evrov. V strankah mestne opozicije je marsikoga zmotilo tudi dejstvo, da o Šek Škafarjevi, ki jo je svet zavoda med kandidati, ki so se prijavili na razpis, izbral že oktobra, niso glasovali v mestnem svetu, saj o tem občinska kadrovska komisija v roku dveh mesecev ni uspela odločati. Zakon o knjižničarstvu določa, da se v primeru, ko se občina ustanoviteljica v danem roku ne izreče, šteje, kot da je izdala pozitivno mnenje k imenovanju kandidatke za direktorico.

Klaudija Šek Škafar je doslej delovala v družbi Saubermacher Komunala kot vodja prodaje.
Nataša Gider
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta