Ključ do uspeha je v vas, teh 7 nasvetov pa vam bo pomagalo počutiti se bolj zapeljivo in samozavestno

D.Ži
08.12.2023 14:11

Tako čudoviti ste, a se tega pogosto sploh ne zavedate. Če imate težave s samopodobo, potem je dobro že danes zavihati rokave, se pogovoriti s seboj in razpreti krila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V rdeči obleki se skoraj vsaka počuti bolj zapeljivo in samozavestno. 
Profimedia

Občutek lepote in zapeljivosti ni omejen samo na to, kako se vidimo v ogledalu. Je veliko bolj kompleksen pojav, ki ima veliko opraviti z našo samozavestjo in tem, v kar smo pripravljeni verjeti. Več kot imate samozavesti, bolj privlačni ste sebi in drugim. Lepota je zelo subjektivna stvar in resnično pomembno je, kako se počutite sami. Prvi korak pri tem, da se počutite zapeljivo, je slovo od negativnega razmišljanja. Bodrite in podpirajte se. Le če obvladate svoj um, se lahko počutite tako, kot si želite.

1. Bodite prijazni do sebe

Če imate negativno mišljenje in se nenehno ponižujete, si ne delate usluge. Nenehno si boste tako uničevali samozavest in povzročali depresijo. Spremeniti morate način razmišljanja in se namesto na negativno osredotočiti na pozitivno. To ni posebej povezano z vašim videzom, čeprav je lahko. Bolj kot se boste osredotočali na to, kaj je na vas dobrega in za kaj ste hvaležni, bolj boste pridobili občutek samozavesti, zaradi česar se boste počutili lepše. Lepota res prihaja od znotraj. Ne glede na to, kdo ste ali kako izgledate, je vaša miselnost ključ do sreče in splošnega občutka dobrega počutja.

Poglejte v ogledalo in poiščite vse, kar je lepega in dobrega v vas.  
Profimedia

2. Preizkusite nove vonje

Vsaka ženska bi morala imeti dostojno paleto parfumov in dišav. Če nanesete ravno pravo, se ne boste le počutili bolje, ampak boste dejansko postali privlačnejši drugim. Ste kdaj šli mimo koga in pomislili, kako lepo diši? Vonj močno vpliva na to, kako gledamo drug na drugega. Torej, ko se počutite nekoliko potrto, popršite malo parfuma, ki bo pozitivno vplival na vas in zagotovo poskrbel, da boste bolj samozavestni in lepi.

3. Malce razvajanja 

Ni pomembno, ali ste mama s polnim delovnim časom in številnimi obveznostmi. Vsake toliko si morate dovoliti, da se stres in obremenitve sveta okoli vas stopijo in izginejo. S tem si napolnite baterije, zagotovite, da ne zapadete v izgorelost, hkrati ste bolj pozorni na svoje potrebe. Če menite, da se boste zaradi enourne kopeli znova počutili kot vi, si jo privoščite in skrbi pustite pred vrati. S tem, ko si privoščite malo razvajanja, povečate občutek samospoštovanja. Vsake toliko ste vredni dragega darila in če boste poskrbeli za lastne želje in potrebe, se boste posledično počutili bolj samozavestno, vrednejše in lepše. Preverjeno deluje.

4. Vadba

Verjetno ste že uganili, da bo vadba prej ali slej prišla na ta seznam. In to z zelo dobrim razlogom, sploh, če želite izboljšati svoje počutje. Nujno je v svoj režim dodati vsaj malo vadbe, ki je odličen način skrbi zase. Z večjo pozornostjo do svojega zdravja boste podzavestno in zavestno izboljšali svoje počutje. Vadba je odličen uničevalec stresa, zato se lahko z zniževanjem ravni kortizola (stresnega hormona) iz telesa počutite bolj sproščeno. Poleg tega, da odstranjuje škodljive hormone, dejansko preplavi telo z "veselimi kemikalijami", endorfini, ki izboljšajo vaše razpoloženje. Z izboljšanjem razpoloženja, osvoboditvijo negativnosti in pridobitvijo kondicije se boste počutili lepše.

Že malo truda rodi čudeže. Z oblačili in ličili se je, če vaša samopodoba peša, vredno potruditi. 
Profimedia

5. Poskrbite za svoj videz

Ne podcenjujte moči in nadzora, ki ga imate nad tem, kako se počutite glede svojega videza, ko ste zelo pozorni na svoj videz. Če se res spopadate z nizko samozavestjo zaradi videza, je zadnja stvar, ki bi jo morali storiti, ta, da zapustite hišo neurejeni. Morali bi vlagati vase in skrbeti za svoje lase, kožo, zobe ... Zakaj si ne bi ogledali nekaj idej, novih tehnik barvanja las? Sprememba barve las in pričeske lahko močno vpliva na vašo samozavest. Investirajte tudi v nekaj spodobnih vlažilnih krem in ličil nasploh. Z njimi se lahko počutite veliko bolje. Če niste vajeni ličenja, vam ni treba pretiravati, tudi nekateri kožni odtenki lahko naredijo veliko razliko. Že malo truda se zelo obrestuje.

6. Posodobite svojo omaro

Že majhna maloprodajna terapija lahko naredi čudeže. Preizkusite nove barve, še posebej rdeče odtenke, če jih niste vajeni. Če si nadenete rdečo barvo, se boste tako počutili bolj zapeljivo. Pri kupovanju oblačil je najbolje, da ste pošteni do sebe. Tudi če imate nekaj odvečnih kilogramov, to ne pomeni, da ne morete izgledati lepo. Ključno je, da najdete oblačila, ki vam pristajajo in ustrezajo vaši postavi. Če ne znate dobro oceniti oblike svojega telesa, je najbolje, da se izmerite. Morda ste vse življenje nosili napačna oblačila. Ko spoznate svojo postavo, poiščite oblačila, ki ji ustrezajo. Morda si lahko privoščite celo stilista. Nošenje pravih oblačil v poživljajočih barvah lahko izjemno pozitivno vpliva na vašo samozavest.

Sprejemajte in delite komplimente. Gre za dvojno zmago. 
Profimedia

7. Sprejmite komplimente

Če imate srečo, da prejmete kompliment, ne odgovorite tako, da tako izpostavite svoje pomanjkljivosti. To ne prispeva h krepitvi samozavesti. To, da lahko sprejmete kompliment, je dokaz, kako izboljšujete svoje duševno zdravje, povezano s samopodobo.  Odlična ideja he tudi dajanje komplimentov, ki spodbuja sproščanje dopamina v možganih. To je kemikalija, zaradi katere se počutite srečne.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta