Kolumna Tanje Kocman: Obalni stražarji ali stražarji prsi?

Tanja Kocman
08.06.2017 15:25
V slovenske kinematografe je (končno) prišel film Obalna straža. Kritike za zdaj niso ravno blesteče, čeprav glavni igralec The Rock divje brani njihovo čast. A vendar se človek vpraša, kako dober je lahko film, kjer ni tistih dveh, zaradi katerih smo več kot 20 let nazaj vzdihovali po raznih dnevnih sobah sveta.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
No, lažem. Svojo mini vlogo je dobil tudi David Hasselhoff. A vendar bi si zaslužil več kot igranje mentorja, nenazadnje je njegov občasni ljubezenski tepih skrbel za to, da so se nad to serijo navdušile tudi tiste, ki jih pozibavanje dojk ni preveč zanimalo. Filma si še nisem ogledala in moram priznati, da bom verjetno šestkrat premislila (in spila kak kozarček preveč), preden bom za to zakorakala v kino. Čeprav sem spremljala večino serije. Zapletla sem se v njihove zapletene odnose, kjer je vsak bil z vsakim, in če si izpustil kak del, nisi več vedel, s kom je katera izmed reševalk zanosila.
A ob ogledu te serije je bilo kot na morju. Ne da si iz raznih odprtin odstranjuješ pesek. In ob ogledu serije si pozabil, da sam v kopalkah nisi tako zagorel, postaven in poskočen. Naenkrat si sama bila Pamela, ki je videti celo seksi, medtem ko v enodelnih kopalkah teče po plaži. Svet je bil tvoj, moški so te gledali poželjivo, tvoji lasje se niso lepili, sonce ti ni povzročilo alergije. Ne, ti si bila morska deklica – samo namesto plavutk si imela dve popolni, dolgi, depilirani nogi. Ker bodimo iskreni, če si ta prizor predstavljamo v realnem življenju, kjer bi se ženska v rdečih enodelkah opotekala po drobnih kamenčkih v Umagu, nekako erekcija ni prva misel.
In iskreno verjamem, da se je v seriji ob promociji seksa na delovnem mestu skrivalo še globlje sporočilo. Nenazadnje smo zaradi Obalne straže mnogi začeli že decembra misliti na postavo za plažo. Čeprav smo izklesovanja lotili šele junija.
Kolumna je objavljena v aktualni številki revije STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta