Konec junija se odpira razširjeni Aquapark Dalmatia, jeseni še zaprti bazeni

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
10.06.2024 00:00

V okolici Šibenika so razširili vodni park Aquapark Dalmatia, ki je v lasti skupine Amadria Park, od jeseni pa bo ponujal tudi zaprte bazene z ogrevano vodo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

V Šibeniku se letošnje poletje obeta nova velika atrakcija, s katero se bo turistična sezona v tem dalmatinskem mestu podaljšala na vse leto. Skupina Amadria Park je pred leti neposredno ob urejenih plažah in ob hotelih Andrija in Jakov zgradila velik vodni park s površinami za zabavo za vso družino. Letos ga bodo odprli konec junija. Novost pa je, da bodo jeseni odprli tudi nov sklop bazenov, ki bo pokrit in ogret na najmanj 26 stopinj Celzija, zato bodo lahko gostje hotelov Amadria Park in drugi turisti, pa tudi okoliški prebivalci, v vodnih vragolijah uživali vse leto, in sicer prav vseh 365 dni. In to ne glede na vremenske razmere.

Arhiv Naročnika

Zabava za vse generacije

Destinacija Šibenik vlaga veliko napora v to, da postane za turiste zanimiva vse leto, ne zgolj v poletni sezoni, in Amadria Park bo k temu prispevala znaten delež, s tem pa poskrbela tudi za večjo prepoznavnost znamke. Na skupni površini 36.000 m2, od katerih jih je 9100 m2 zaprtih, se obiskovalci lahko zabavajo na toboganih in umetni plaži z valovi, se sproščajo na leni reki in v whirlpoolih, najmlajši lahko varno čofotajo v otroških bazenih in ustvarjajo v igralnicah, staršem pa sta namenjena velnes in fitnes. Vsi skupaj se lahko okrepčajo v restavracijah in barih ter nakupijo najpotrebnejše v trgovinah v sklopu parka. Vodni park naenkrat sprejme 4000 gostov, parkirišče je dovolj veliko za več kot 3000 vozil.

Arhiv Naročnika

Skupni imenovalec: prijetno počutje

Za vsebino vodnega parka so poskrbeli strokovnjaki za zabavo z vsega sveta, pri tem pa jih je vodilo načelo, da si obiskovalci ne bodo zapomnili besed gostiteljev, vedno pa si bodo zapomnili, kako so se na nekem kraju počutili. Gostom so zato na voljo:

  • tobogani v skupni dolžini 820 metrov
  • več kot 300 vodnih igral za otroke (škropilnice, vodometi, slapovi in podobno)
  • luksuzni velnes na površini 1800 m2
  • igralnica na površini 650 m2 ter zunanje površine za igro na umetnem in naravnem terenu
  • tri tematske restavracije z izbranimi meniji za otroke in odrasle
  • garderobe z zaklenjenimi omaricami za hrambo osebnih predmetov
Arhiv Naročnika

Za otroke igra, za starše velnes

Za varnost in zabavo obiskovalcev skrbi več kot sto zaposlenih, vključno z varnostniki in reševalci iz vode. Ker je vodni park del hotelskega naselja, pa so tudi ponudba hrane in druge storitve enake kakovosti kot v hotelih. Prav to je največja posebnost Aquaparka Dalmatia, od večine drugih vodnih parkov pa se razlikuje tudi po tem, da leži neposredno na obali. Tako lahko družine ves dan preživijo aktivno, pri čemer kombinirajo vodne atrakcije v parku in prednosti naravnih morskih plaž.

Arhiv Naročnika

Posebnost Aquaparka Dalmatia je tudi v tem, da ni narejen samo za otroke kot večina tovrstnih kompleksov. Za to je v sklopu parka urejen luksuzni velnes, namenjen zlasti mamicam, da se sprostijo, medtem ko se otroci zabavajo. Obisk Aquaparka Dalmatia bo tako nepozabno doživetje za prav vse družinske člane.

Arhiv Naročnika

Nekaj značilnosti Aquaparka Dalmatia:

  • Zabavne atrakcije so oblikovane tako, da se na njih lahko zabavajo posamezniki, pari ali cela družina.
  • Tobogani izkoriščajo silo gravitacije, blage in ostre zavoje in vertikalne oscilacije, zaradi katerih se poveča užitek med spuščanjem.
  • Lena reka je speljana čez celotno območje vodnega parka, poleg sprostitve pa omogoča tudi ogled vseh delov kompleksa.
  • Na umetni plaži se v vodi periodično ustvarjajo valovi, ki so neizmeren vir zabave za vse generacije.
  • V enem od bazenov obiskovalce ob naključnih trenutkih zalije pljusk vode iz največjega plastičnega soda na Hrvaškem, ki drži kar 2000 litrov vode. Presenečenje zagotovljeno!
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.