Kopanje v bazenu nad mestom? Za to ni treba daleč...

V hrvaški prestolnici je dovolj prostora za sklepanje poslov, športne prireditve, zabavo in sprostitev

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bazen na terasi hotela Zonar v Zagrebu
Maistra

Čeprav je tako blizu Slovenije, na Zagreb redko pomislimo kot na turistično središče, vendar pritegne obiskovalce zaradi številnih možnosti: ponuja ogled mestnih znamenitosti, muzejev in druge kulturne ponudbe, obisk koncertov različnih žanrov in drugih dogodkov, udeležbo na športnih prireditvah, bodisi kot gledalci bodisi kot tekmovalci, nakupovanje, sproščanje na številnih rekreativnih površinah, v parkih ali na gostinskih vrtovih. Družine z otroki vabijo urejena igrišča na prostem ter živalski vrt, Muzej iluzij in druge zanimivosti. In čeprav je Zagreb zanimiv vse leto, ga morda največ Slovencev obišče pozimi, ko se številni mestni trgi ovijejo v morje lučk in tako okrašeni pričakajo božične praznike.

KODA ZA POPUST

Podjetje Maistra ponuja gostom v vseh svojih nastanitvah popust za zvestobo, če se včlanijo v njihov program zvestobe. Bralcem Večera pa ponujajo še dodatni 10-odstotni popust za bivanje v hotelu Zonar, ki velja do konca leta 2024. Za pridobitev popusta ob spletnem plačilu vnesite promocijsko kodo POCITNICE10.

Simun Situm

Kot koncertno prizorišče za velike svetovne zvezde je sicer v Zagrebu znan in priljubljen hipodrom, manjše koncerte pa prirejajo v številnih drugih dvoranah. Ena takih je na primer Dom športov (Dom sportova), ki prav letos praznuje 50 let od uradnega odprtja. V preteklosti so v njem nastopile tudi skupine Rolling Stones, Iron Maiden in Queen pa Duran Duran in R.E.M., med posamezniki bi denimo omenili Franka Zappo, Alicea Cooperja, Enriqueja Iglesiasa in Alicio Keys, seveda pa so v Domu športov gostili tudi vse hrvaške in regionalne zvezde, od Oliverja Dragojevića in Gibonnija do Josipe Lisac in Severine.

Maistra

V prvi vrsti je dvorana – pravzaprav center, v katerem je skupno osem dvoran – sicer namenjena izvedbi tekmovanj v raznih dvoranskih športih: tenisu, rokometu, košarki, umetnostnem drsanju, hokeju na ledu in podobnih. In to ne le na mestnem ali državnem nivoju, temveč tudi mednarodnih tekmovanj in evropskih prvenstev.

Simun Situm

Kot je razvidno z družabnih omrežij, je Dom športov še vedno prizorišče zanimivih dogodkov. Nedavno so v njegovi neposredni bližini odprli nov hotel družbe Maistra, imenovan Zonar Zagreb, ki ponuja možnosti za sprostitev in rekreacijo ne le gostom hotela, temveč tudi Zagrebčanom. Začne se že s fitnes studiem v pritličju, odprtim 24 ur na dan, na terasi hotela pa se gostje in zunanji obiskovalci lahko sproščajo v odprtem bazenu in Cherry pop baru s fantastičnim razgledom na ves Zagreb.

Bar Cherry pop na vrhu hotela Zonar v Zagrebu
Danijel Berkovic

Med gosti v hotelu pričakujejo tako vrhunske športnike in poslovneže kot obiskovalce iz vsega sveta, ki pridejo v Zagreb na kratek predah od vsakdanjega stresa. V hotelu Zonar se lahko predajajo vrhunski kulinariki, počivajo v skrbno urejenih sobah ali se udeležijo zabavnih dogodkov, ki jih pripravljajo ob koncih tedna. Spočiti in polni energije se lahko gostje srečajo s poslovnimi partnerji, se podajo po ulicah Zagreba, obiščejo kako kulturno ali športno prireditev, rekreirajo pa se lahko tudi na "zagrebškem morju" - umetnem jezeru Jarun, ki velja za največje in najbolj priljubljeno zbirališče na zahodni strani mesta. In ko se lačni vrnejo v hotel, jih pričaka ponudba na kar treh lokacijah: v delikatesni trgovini Official Salmon Deli, lokalu Bubbles in lobby baru Skin2skin. Na terasi pa si lahko v že omenjenem baru Cherry pop privoščijo koktajl in uživajo pod zvezdnim nebom.

Simun Situm
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.