Korošec uči Kitajce delati pohištvo

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
16.11.2017 15:27

Miroslavu Šipku priznanje za dolgoročno sodelovanje s kitajskim gospodarstvom. Tuji strokovnjaki uvajajo nove tehnologije ter jih prilagajajo potrebam in zahtevam

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Eno od velikih kitajskih podjetij, s katerimi je sodeloval Šipek.
Tomaž Ranc
Miroslav Šipek
Tomaz Ranc

Mežičan Miroslav Šipek je že šesto leto aktiven pri razvoju lesne industrije na Kitajskem. V pristaniškem velemestu Ningboju skrbi za proizvodnjo pohištva. To avtomatizirajo, prehajajo pa tudi na uporabo ekološko čistejših materialov.

Miroslav Šipek vodi nagrajeno skupino v pohištveni industriji: "Napredek je viden iz meseca v mesec."
Tomaz Ranc

Preobrat v industriji pohištva

Kaj konkretno proizvajate?
"Glavni proizvodni program so kuhinjska vrata, kuhinje po naročilu, kopalniško pohištvo, pohištvo za jedilnice in dnevne sobe, v manjšem obsegu pa še drugo pohištvo. Trenutno smo sredi priprave projekta za proizvodnjo notranjih vrat, ki bo pomenila nov proizvodni program za to firmo. Moje delo v tej zgodbi je organizacijsko in tehnično povezovanje vseh enot, tehnične izboljšave, razvoj in druga svetovanja upravi. "

Podelitev kamelij tujim strokovnjakom (Miroslav Šipek stoji skrajno desno)
Ningbo Today
Eno od velikih kitajskih podjetij, s katerimi je sodeloval Šipek.
Tomaž Ranc

Večji pomen ekologije

Kitajska je bila znana po ekološko spornih proizvodnjah, materialih? Kako trete te orehe?
"Kitajska vlada je postavila zelo smele okoljevarstvene načrte. Visoko je obdavčila vse materiale na osnovi topil, obenem pa podpira in subvencionira vse, ki so pripravljeni ukiniti uporabo okoljsko spornih materialov. Tako smo na Kitajskem v letošnjem letu priča množičnemu prehodu na materiale na vodni osnovi, ki prinašajo neprimerno čistejšo proizvodnjo. Tu gre predvsem za lake za površinsko obdelavo - vodne lake, ki smo jih začeli uvajati v proizvodnji in bodo počasi izpodrinili ekološko sporne poliuretanske in poliestrske lake."
Tujemu znanju se torej ne upirajo? Kakšna je bila slovesna prireditev?
"Na podelitvi priznanj je bilo kar pestro. Bili smo pisana druščina iz vsega sveta: Nemci, Italijani, Švicarka, Avstralka, Indijec, Japonec in še bi lahko naštel kako državo. Dirigent ningbojske filharmonije, generalni direktor tukajšnjega Volkswagna, dizajner v Geely Automotive, profesorica z univerze Ningbo, generalni direktor tovarne Konfoong Materials ... Nagrade sta podeljevala župan in podžupan, sledila sta večerja in kratko druženje, vse je bilo zelo dobro organizirano."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta