Lahkotna glasba iz sončnih dežel

Aleš Nagode
24.10.2017 15:57

Koncertna kritika: Prvi abonmajski večer Orkestrskega cikla Koncertne poslovalnice Narodnega doma Maribor: orkester iz katalonskega Cadaquesa, violinistka Leticia Moreno

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Orkester iz Cadaquesa
Sonia Balcells

Prvi abonmajski večer Orkestrskega cikla Koncertne poslovalnice Narodnega doma Maribor v Unionu je napolnjevala glasba, ki ni terjala posebne zbranosti in intelektualne zatopljenosti. Poslušalce je oblivala z mehko toplino in gorečim patosom južnjaškega temperamenta. Doživljali smo ga v izvedbi izvajalcev, ki prihajajo iz sveta, kjer so ta občutja vsakdanjost in ne le dekorativni eksotizem. Orkester iz katalonskega Cadaquesa pod vodstvom Jaimeja Martina in solistka, violinistka Leticia Moreno, sta pripravila avtentično doživeto izveden spored del, navdihnjenih s folkloro in vzdušji južne Francije in Iberskega polotoka. Spored so uvedli stavki iz obeh suit Arležanka Georgesa Bizeta. Izvajalci so - kot je za gostovanje pred neznanim občinstvom običajno - poslušalstvo očarali z bleščečo izvedbo uvodne točke sporeda. Usklajenost godalnih skupin in posrečeno uravnovešena zvočnost orkestra sta bili vzorni. Nekaj drobnih težav je bilo s pihali in trobili, ki so včasih težko dohajala visoko izvajalsko raven godalnih kolegov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta