Marjan Šarec o enem klicu, ki je spremenil veliko. O golu, pravzaprav avtogolu

(dr9
31.08.2019 19:28
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ljubljana. Tiskovna konferenca Vlada, Marjan Šarec
Robert Balen

Marjan Šarec je na svojem Facebook profilu objavil razmišljanje o dogajanju tega tedna, ki ga je zaznamovalo dejanje, ki je povzročilo, da se na veliko govori o kadrovanju v državnih podjetjih. Piše o okoliščinah in posledicah afere, ki jo je največji vladni stranki LMŠ zakuhal njen, zdaj že bivši generalni sekretar Brane Kralj"En klic, ki je spremenil veliko. En klic, ki ga verjetno z nekaj več razmisleka ne bi bilo. Za ta klic seveda ni opravičila in je moje besede o pometanju pred lastnim pragom spremenil v dejanje. Ker je tako prav. Ker vsi vemo, da tega klica ne bi smelo biti, zlasti ne, ker je šlo za 'rihtanje službe'," je zapisal predsednik LMŠ Šarec. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/Sarec.Marjan/posts/601998396996338{/facebookpost}
"Ne zatiskajmo si oči...to se dogaja v naših vsakodnevnih življenjih. Ne samo v politiki, tudi kje drugje," nadaljuje Šarec, ki ne želi opravičevati dejanja generalnega sekretarja stranke LMŠ. Ker ga ne more, piše. Šarec pravi, da so mu mnogi pisali, naj se ne prenagli, da naj razmisli, da ni nič takega. "Pa je. Edini, ki je takoj vedel, kaj je storiti, je bil Brane Kralj, ki ga neizmerno cenim in spoštujem," dodaja, in še, da ni Kralj niti za hip pomislil, da je dejanje pravilno in se ni izgovarjal. "To naredi samo velik človek." Zagotovo je meni v tem trenutku najtežje, a če hočemo preiti od besed k dejanjem, je to potrebno storiti.
Šarec navaja, da so pometli pred svojim pragom, se niso opravičevali in kazali s prstom na druge. "Tokrat smo pač dobili gol, še težje je, ker je bil to avtogol. Priznam, da ta občutek ni prijeten. A mora biti. V življenju niso samo prijetne in lepe stvari. Je poduk za naprej, je zavedanje, da smo vsi v službi ljudi, državljank in državljanov. 
V situaciji vidi Šarec priložnost za pogovor o kadrovanju in ravnanjih za naprej. Brez kazanja na druge, navaja. "Na ministrstvih in v državnih podjetjih je veliko ljudi, ki jim ne bi dal ključa za en teden, da bi zalivali rože, kaj šele, da bi bili sposobni za delo, ki ga opravljajo." Svoje razmišljanje zaključi z besedai, da si ne smejo zatiskati oči pred tem dejstvom. "Naša stranka je v vladi in državni politiki eno leto, naj se vprašajo še tisti, ki so dlje. Namesto, da privoščljivo gledajo, naj razmislijo o mnogih stvareh."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta