Medicinska fakulteta Maribor: Po trinajstih letih še veliko izzivov

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
04.12.2017 17:25

Ob dnevu Medicinske fakultete Univerze v Mariboru so nagradili pretekle dosežke in pogledali v prihodnost.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slavnostne akademije ob dnevu medicinske fakultete so se med drugimi udeležili Eldar M. Gadžijev, Dušica Pahor, Pavel Skok, Ivan Krajnc, Radovan Hojs in Erih Tetičkovič.
Andrej Petelinšek

Dan fakultete so zaznamovali tudi na mariborski Medicinski fakulteti (MF). Dekan Ivan Krajnc je povedal, da je v 13 letih njihovega delovanja diplomiralo že skoraj 600 študentov, poleg tega pa je študij končalo več kot 80 doktorjev znanosti. Med največje dosežke fakulteta sicer šteje bogato raziskovalno in publicistično bero, zlasti številne objave v najuglednejših revijah s faktorjem vpliva.
​Krajnc je poudaril, da ima fakulteta tudi odlično opremo, pred seboj pa še kar nekaj izzivov. Ključna sta vzpostavitev študija dentalne medicine in klinične farmacije ter zagon izvajanja podiplomskega študija splošne medicine za tujce v angleškem jeziku. Potrebne bodo tudi kadrovske okrepitve.
Slovesna prireditev je sicer služila poklonu vidnejšim sodelavcem in študentom MF. Plaketo Zaslužni gostujoči profesor so letos podelili profesorju in priznanemu strokovnjaku kirurgije jeter, Eldarju M. Gadžijevu, dolgoletnemu predstojniku klinike za kirurgijo UKC Maribor in prvemu nosilcu predmeta kirurgija. Enako plaketo je prejel tudi zaslužni profesor UM, Zmago Turk, sicer prvi in dolgoletni nosilec predmeta fizikalna in rehabilitacijska medicina. Priznanje prof. dr. Zore Janžekovič za najvidnejše učitelje in visokošolske sodelavce sta prejela profesor Radovan Hojs in asistentka Mateja Rakuša. Priznanje prof. dr. Edvarda Glaserja, namenjenega najbolj zaslužnim za dobro materialno stanje fakultete, pa je posthumno dobila Zora Janžekovič, svetovno priznana strokovnjakinja za zdravljenje opeklin. Fakulteti je podarila vilo v Vinarski ulici, kjer zdaj nameravajo urediti nov študentski dom.
Priznanja za posebne zasluge so šla k profesorjem Dejanu Dinevskemu, Željku Knezu, Dušanu Mekišu, Dušanki Mičetić Turk in Felixu Ungerju, asistentu Gregorju Prosenu in Radku Komadini, predsedniku Slovenskega zdravniškega društva. Pohvalo za prizadevno strokovno delo sta dobili Vlasta Pisanec in Simona Skornšek. Pohvale in nagrade so podelili tudi najboljšim študentom in njihovim raziskovalnim nalogam.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta