Mladi mariborski sopranistki Niki Gorič izjemno priznanje

pv
06.07.2017 23:22

Študentka leta na Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

O uspehih sopranistke Nike Gorič, Mariborčanke, smo že poročali. Po magisteriju na Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu je pred kratkim prejela še umetniški doktorat opernega oddelka te akademije, predsinočnjim pa posebno priznanje za najboljšo študentko leta. Po vseh dosežkih, ki jih je Nika Gorič nanizala v času študija na londonski akademiji, prestižna nagrada pravzaprav ni presenečenje, seveda pa veselje in ponos zato nista nič manjša. Poudarimo, da je to priznanje, ki ga prejme samo en študent ali študentka od instrumentalistov, pevcev, skladateljev in dirigentov.
Nika Gorič je bila prejemnica prestižnih štipendij Charles Mackerras Opera Scholarship, Maria Callas Voice Scholarship, slovenskega ministrstva za kulturo in Independent Opera Voice Scholarship. V času šolanja je bila članica Academy Song Circle recitalov in redna solistka prestižnih Bachovih kantat pod okriljem Kohn Foundation Bach Cantata series. Maja 2016 je dobila naziv YCAT (Young Classical Artist Trust).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta