Moški, naj vas oslabljen mehur ne omejuje!

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
27.10.2023 14:09

Ste med službenimi obveznostmi ali drugimi opravki v skrbeh, da bo nenadoma prišla nuja in ne boste pravočasno prišli do stranišča?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Vas skrbi, da vas bo mehur pustil na cedilu med smehom, kašljem ali ob športni aktivnosti in bo vašo skrivnost izdal neprijeten vonj po urinu?

Moški se najpogosteje soočajo z dvema oblikama urinske inkontinence:

  • Inkontinenco prepolnega mehurja oz. pretočno inkontinenco, ki povzroča nenehno uhajanje urina ali uhajanje, povezano z gibanjem. Ta oblika inkontinence je pogosto povezana s povečano prostato in se kaže kot močno tiščanje na vodo, pri čemer urin kljub močnemu pritisku odteka le po kapljicah. 
  • Stresno inkontinenco, pri kateri pride do nehotenega uhajanja urina pri napenjanju ali naporu. To je lahko že smeh, kihanje, kašelj ter dvigovanje bremen ali športne aktivnosti. Ta oblika je sicer najpogosteje povezana z oslabljenimi mišicami medeničnega dna, vzrok pa so lahko tudi zaprtje, prevelika telesna teža ali operacija prostate. Glede na statistiko se z njo sreča kar vsak tretji moški v prvih šestih mesecih po kirurških posegih urogenitalnega predela (npr. po operaciji sečnega mehurja, odstranitvi prostate).
Brkati november, t. i. movember, je mesec, posvečen zdravju moških. Povečana prostata je ena najpogostejših zdravstvenih težav moških. Ima jo kar polovica moških, starih med 50 in 60 let, pri 80-letnikih pa ta odstotek naraste celo na 80%.

Kaj lahko storite, če imate težave z zadrževanjem urina?

V primeru težav z nehotenim uhajanjem urina lahko veliko naredite sami:

  • Informirajte se, poiščite preverjene nasvete, kako lažje živeti s tovrstnimi težavami. Na vašem jedilniku naj bo hrana, bogata z vlakninami, kot so sadje, zelenjava, škrobna živila, izogibajte se alkoholnim pijačam, kavi, začinjeni hrani in kajenju. Poskrbite za gibanje in redno izvajajte vadbo mišic medeničnega dna.
  • V primeru pogostejših in večjih težav se posvetujte z osebnim zdravnikom ali farmacevtom. Zdravnik bo poiskal vzroke in opredelil obliko inkontinence ter možnosti zdravljenja. Poleg tega so ob večjih in pogostejših težavah pripomočki za inkontinenco na voljo tudi preko naročilnice za medicinske pripomočke oz. »na recept«.
  • Priskrbite si zanesljive in preizkušene pripomočke za inkontinenco, s katerimi se boste počutili varno in sveže preko celega dne.
Arhiv Naročnika

Zaščita, prilagojena moški anatomiji

Predloge ABENA Man, proizvedene na Danskem, so izdelane posebej za moške in jih odlikuje:

  • visoka vpojnost,
  • oblika in visoke stranske zaščite, ki zagotavljajo optimalno zaščito pred iztekanjem,
  • tankost in diskretnost (zunanja stran v sivi barvi zagotavlja diskretnost tudi na temnejšem spodnjem perilu),
  • zračnost materialov, ki je ključna za ohranjanje zdravega ravnovesja kože,
  • nevtralizator vonja, ki zagotavlja občutek svežine preko celega dne,
  • potrjena prijaznost do kože z oznako dermatološko testirano.
Ne veste, katero predlogo izbrati? Pokličite za nasvet strokovnjake podjetja Abena Helpi na brezplačno telefonsko številko 080 22 53. Pred nakupom lahko naročite tudi vzorec, ki ga dobite na dom – popolnoma brezplačno in v diskretnem pakiranju. Brezplačni vzorec naročite na tej povezavi.
Arhiv Naročnika

Počutite se varno, karkoli počnete!

Nenadna nuja, bojazen zaradi uhajanja urina v najmanj primernem trenutku, nenehno iskanja stranišča so le nekatere od situacij, s katerimi se srečujejo moški z oslabljenim mehurjem. Toda ne dovolite, da bi vam te situacije krojile življenje in vaše vsakodnevne aktivnosti. Informirajte se in si priskrbite zanesljivo zaščito, da boste živeli življenje, kot si ga želite.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.