Načrtovali napad na božični sejem v Nemčiji

STA
21.11.2017 12:31

V več nemških mestih aretirali šest terorističnih osumljencev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

V Nemčiji so danes v več mestih aretirali skupno šest sirskih državljanov, ki so osumljeni, da so načrtovali teroristični napad na božični sejem v mestu Essen na zahodu države. Moški, stari od 20 do 28 let, naj bi bili člani skrajne skupine Islamska država, je sporočilo generalno tožilstvo v Frankfurtu.
Šesterico so aretirali davi med preiskavo osmih stanovanj v nemških mestih Kassel, Hannover, Essen in Leipzig. Štirje domnevni teroristi so kot prosilci za azil v Nemčijo prišli decembra 2014, preostala dva avgusta oziroma septembra 2015. V preiskavi je sodelovalo okoli 500 nemških policistov, ki so med preiskavo po poročanju nemškega časnika Die Welt zaplenili več mobilnih telefonov, prenosnih računalnikov ter dokumentov.
Nemčijo je lani pretresla vrsta terorističnih napadov. Med drugim je v terorističnem napadu na božični sejem v Berlinu umrlo 12 ljudi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta