Najvišji predsednik prihaja iz Srbije, kje so Zelenski, Putin, Pahor, Kučan in Kim Džong Un?

M.R.
31.08.2023 11:24

Na Twitter profilu World of Statistic (slov. Svet stastiske) so objavili najvišje državnike sedanjega in preteklega časa, pri tem pa popisali tudi telesne višine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Srbski predsednik Aleksandar Vučić je višji od bivšega slovenskega predsednika Boruta Pahorja.
EPA

Če gre verjeti tem podatkom, je najvišji med njimi srbski predsednik Aleksandar Vučić, ki v višino meri 199 centimetrov, sledi pa mu nekdanji črnogorski predsednik Milo Đukanović, ki je tri centimetre nižji. Enako visok kot Đukanović je bil tudi že pokojni francoski voditelj Charles De Gaulle.

Številne zanima, kako visok je sedanji ukrajinski voditelj Volodimir Zelenski. Po pisanju omenjenega portala naj bi bil visok 170 centimetrov, prav toliko kot ruski predsednik Vladimir Putin. Nižji od njiju je recimo bil nekdanji francoski voditelj Nicolas Sarkozy, ki je visok 165 centimetrov, znan pa je bil po tem, da je nosil čevlje z višjimi petami. Malo višji je aktualni francoski predsednik Emmanuel Macron, ki je visok 173 centimetrov, še dva centimetra več pa ima bivši britanski premier Boris Johnson.

Še nižji je severnokorejski voditelj Kim Džong Un, ki je visok 163 centimetrov, nekdanji iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad pa je visok vsega 157 centimetrov. Najnižji voditelj, ki je na seznamu omenjenega portala, je Benito Juarez, ki je bil visok vsega 137 centimetrov. Predsednik Mehike je bil dvakrat, prvič med letoma 1861 in 1863, drugič pa med letoma 1867 in 1872.

Čeprav na seznamu ni vseh voditeljev, pa lahko navedemo javno objavljen podatek, da je bivši slovenski predsednik Borut Pahor visok 187 centimetrov. Predsednik hrvaške vlade Andrej Plenković je od njega višji za štiri centimetre, predsednik države Zoran Milanović pa je visok 189 centimetrov. Prvi slovenski predsednik Milan Kučan naj bi bil visok 165 centimetrov.

Nataša Pirc Musar in Zoran Milanović
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta