Nakup nosečniških oblačil: Garderobe ni treba povsem spremeniti

V nosečnosti se postava spremeni in zato vam nekateri kosi oblačil v tem času ne bodo prav. Kljub temu ne pretiravajte z nakupi. Veliko dosedanjih kosov lahko kombinirate ali si izposodite oblačila pri prijateljicah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pred nakupom nosečniških oblačil dobro premislite, kaj potrebujete.
Shutterstock

Devetmesečno obdobje pred prihodom novega družinskega člana pogosto zaznamujejo večji stroški. Nekatere prevzame nakupovalna mrzlica in kupijo tudi stvari, ki jih kasneje ne potrebujejo. To se lahko zgodi tudi pri nosečniških oblačilih, zato pred nakupom dobro premislite. Vaše telo bo spremenjeno le nekaj časa, zaradi česar vam bodo nosečniška oblačila koristila le nekaj mesecev.

"V prvi nosečnosti sem res kupila nekaj več oblačil, pa sem potem večino oblekla le enkrat ali največ dvakrat. Pred drugo nosečnostjo zato nisem kupila skoraj ničesar. Nekaj sem imela še od prvič, nekaj pa sem si sposodila od prijateljice," je povedala zdaj že izkušena mamica.

Sploh v prvem trimesečju, včasih pa še dlje, lahko nosite kar svoja dosedanja oblačila. Ko vaš trebušček začne bolj očitno rasti, pa pred odhodom v trgovino temeljito preglejte svojo omaro in na vidnejše mesto postavite bolj udobna oblačila. Zagotovo boste v svoji garderobi našli udobne trenirke, obleke, tunike, pa tudi nekoliko večje puloverje in majice. To so oblačila, ki jih lahko nosite in kombinirate tudi v tem obdobju.

Če se odločite, da boste vseeno kupili kaj novega, izberite običajna oblačila v nekoliko večji številki ali pa take modele, ki jih boste brez težav nosili tudi po porodu. To so kakšni večji puloverji, prevelike srajce, ki so tako ali tako moderne, obleke na preklop oziroma take, ki jih lahko regulirate s pasom. Priporočljive so nosečniške hlače z nizkim pasom. A tudi te si morda lahko izposodite od prijateljice ali jih po ugodnejši ceni najdete na spletu. Na družabnih omrežjih obstaja kar nekaj nosečniških skupin, kjer po ugodnih cenah prodajajo rabljene, a lepo ohranjene kose.

V zadnjih tednih nosečnosti pa verjetno res ne boste več spravili nase vseh običajnih oblačil. V tem času zato vse podredite udobju in si omislite raztegljive bombažne majice in mehke trenirke. Če boste visoko noseči v hladnejših mesecih, pa si priskrbite še kakšno jakno ali bundo. Izberite ohlapen model, ki ga boste lahko nosili tudi po porodu, in ne pozabite, prav to naj bo vodilo pri nakupovanju oblačil vseh devet mesecev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta