Nasveti za vse, ki se na dopust odpravljate z avtomobilom

Mitja Sagaj Mitja Sagaj
05.06.2024 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pri uporabi strešnega kovčka upoštevajte skupno dovoljeno obtežitev.
Opel

Svoboda in neodvisnost, ki ju ponuja uporaba lastnega avtomobila za preživljanje počitnic oziroma dopusta, sta pogosto argument, zakaj na pot namesto z letalom, vlakom ali avtobusom z osebnim avtomobilom. Prinaša pa taka pot tudi nekaj več skrbi, predvsem ker se je treba nanjo dobro pripraviti, da bi bila kar najbolj brezskrbna. Ker pa nesreča nikoli ne počiva, je dobro biti pripravljen tudi na manj prijetne situacije. Ki bodo tako lažje rešljive.

Predvsem za družinski proračun je pot z osebnim avtomobilom pogosto tudi finančno najbolj ugodna, s seboj je mogoče vzeti več stvari kot na primer v letalo, pomeni pa to precejšnjo obremenitev za vaš avtomobil. Najprej že zaradi dolžine poti, potem še zaradi dodatne (pogosto maksimalne) obtežitve, svoje v poletnih mesecih doda še vročina, ki dodatno obremenjuje ne le avtomobil, pač pa tudi potnike.

Obisk servisne delavnice ali mehanika za preventivni pregled je priporočljiv vsaj nekaj dni pred odhodom, da bi tako lahko odpravili morebitne ugotovljene pomanjkljivosti. Začnete lahko kar sami, in sicer s preverjanjem ustreznega tlaka v pnevmatikah, ki naj bodo pred potjo napolnjene za maksimalno obremenitev (nalepko s podatki najdete pri večini avtomobilov na robu voznikovih vrat, ponekod na vratcih pokrova za dotakanje goriva, v redkih primerih pa le v navodilih za uporabo). Pnevmatike in platišča preglejte tudi za morebitne vidne poškodbe, predvsem pa pri polnjenju ne pozabite na rezervno pnevmatiko, če jo vaš avtomobil še ima.

Stanje tekočin lahko preverite sami

Tudi stanje vitalnih tekočin avtomobila lahko preverite sami; začnete lahko pri stanju tekočine za pranje stekel, nadaljujete z motornim oljem, zavorno tekočino in tudi hladilno tekočino, lastnike dizlov čaka še preverjanje stanja oziroma dolivanje dodatka AdBlue. Med vožnjo bodite pozorni tudi, ali vaša klimatska naprava v zadostni meri ohlaja kabino avtomobila, če ne, je priporočljiv obisk servisa, kjer bodo preverili delovanje klimatske naprave in jo po potrebi napolnili z ustreznim plinom, kar je sicer priporočljivo storiti vsaka dve do tri leta.

Zanimivo je, a prav zagonske baterije (akumulatorji) so po statistiki najpogostejši vzrok okvar v avtomobilih. V novodobnih avtomobilih akumulatorji ne potrebujejo več vzdrževanja, in če gre za novejše baterije (mlajše od treh let), je skrb praviloma odveč, če pa ste v dvomih, pa le obiščite servis akumulatorskih baterij, da izmerijo stanje vaše baterije. Pred daljšo potjo preverite tudi delovanje žarometov in smernikov ter morebitne okvarjene žarnice zamenjajte, če jih le lahko sami. Kajti v številnih sodobnih avtomobilih so že vgrajene žarnice LED, ki jih zaradi dolge življenjske dobe pogosto niti ni treba menjavati, če že, pa mora to storiti serviser.

Ste preverili obvezno opremo? Varnostni trikotnik, škatla s prvo pomočjo, ki mora biti še veljavna, za vsakega potnika pa tudi varnostni odsevni brezrokavnik. Preverite pa tudi stanje metlic brisalcev, da bodo ti dobro delovali ob dežju. Metlice, če niso natrgane, vsaj obrišite, da z njih odstranite prah in drugo umazanijo.

Prtljaga, ki štrli čez rob pregrade, naj bo dobro pritrjena.
Mitja Sagaj

Ne pozabite na pomoč na cesti

Ko gre za dokumente, nikar ne pozabite na obvezno prometno dovoljenje ter na zavarovalno polico (ali vsaj na kartico s številko zavarovalne police) ter na telefonsko številko za pomoč na cesti (najbolj priporočljivo je, da imate sklenjeno 24-urno pomoč na cesti kar v sklopu zavarovalne police, sicer pa si lahko to kritje zagotovite tudi s članstvom v Avto-moto zvezi Slovenije, kar prinaša še nekatere druge članske ugodnosti).

Ker boste z avtomobilom gotovo odšli na pot polno naloženi, je predvsem za varnost med vožnjo in še posebno pri ostrem zaviranju zelo pomembno tudi, kako naložite prtljago. Veliko stvari lahko naredite narobe, in da bi se temu izognili, se držite osnovnega pravila: težki predmeti naj bodo vedno na dnu. Razporeditev teže namreč vpliva na vozne lastnosti in že nasploh velja, da je obtežen avto manj stabilen od praznega, tudi zato pa je v vsakem primeru potrebno prilagoditi vožnjo. Ta naj bo bolj umirjena, pospeševanja zmernejša, zavirajte prej, v zavoje vstopajte z nižjo hitrostjo. Ob polno naloženem avtomobilu računajte tudi na daljšo zavorno pot.

Litrska plastenka vode lahko naenkrat tehta 25 kilogramov

Še o teži ... veliki in težki kosi prtljage naj gredo torej na dno prtljažnega prostora, poskušajte doseči, da noben kos prtljage ne bo gledal čez rob naslona zadnje klopi, če že, pa poskrbite za ustrezno zaščito s pregradno mrežo, ki bo preprečila, da bi kak kos prtljage pri zaviranju zletel v potniško kabino. Če je le mogoče, ne pregibajte naslona zadnje klopi, saj ta služi kot dragocena in močna pregradna stena, ki prepreči vdor kosov prtljage v potniški del. Če pa bi že morali podreti vsaj del klopi in kak kos prtljage namestiti ob potnika, naj bo ta kos dobro zaščiten, da se ne more premikati. Vsekakor se skušajte izogniti kakršnemukoli kosu prtljage, ki bi bil prost in bi se lahko premikal po kabini. Za lažjo predstavo: že pri naglem zaviranju s hitrosti 50 kilometrov na uro bo litrska plastenka vode potnika pred seboj zadela s težo 25 kilogramov.

Zlato pravilo - težje stvari na dno - velja tudi za prtljažnik. 
Shutterstock

Pravilo "težje reči na dno" seveda velja tudi pri nalaganju prtljage na streho, še posebno v strešne kovčke (upoštevajte navodila proizvajalca strešnega kovčka, ki praviloma predpiše tudi, koliko teže sme biti pred prednjim prečnim nosilcem, koliko za zadnjim in koliko vmes). Predvsem pa upoštevajte skupno dovoljeno obtežitev. To naj velja tudi za nosilce koles, temeljiti preizkusi pa so pokazali, da so najvarnejši nosilci, nameščeni na vlečno kljuko. Na drugem mestu so nosilci, nameščeni na prečne strešne nosilce, za najmanj varne (in take, ki tudi najbolj povečajo porabo goriva) veljajo nosilci za kolesa, nameščeni na prtljažna vrata. Posebne omejitve pa veljajo za električna kolesa, saj vsak nosilec ni primeren za njihov prevoz.

Naj se vam ne mudi

Če se na pot odpravljate z električnim avtomobilom, bo najbolj dragocena sopotnica katera od aplikacij za iskanje polnilnih mest, čeprav je, roko na srce, zelo bogat spisek polnilnic vključen že v navigacijske sisteme električnih avtomobilov. Velja pa pred potjo vsaj približno pogledati, kje bi polnili svoj električni avtomobil, čeprav se predvsem v sezoni lahko zgodi, da bodo polnilnice zasedene, zato bo treba počakati. Najbolje v takem primeru - naj se vam ne mudi. Vendarle potujete na dopust.

Če v avtu nimate navigacijskega sistema, so danes najbolj uporabne aplikacije za navigacijo v mobilnih telefonih (Google Maps, Apple Maps, Waze, Sygic GPS, Tom Tom GO, ...), koristne prometne informacije so na voljo tudi v slovenskih aplikacijah AMZS in Promet, z nekaj več funkcionalnosti je na voljo Darsova aplikacija Promet+, svojo aplikacijo ima tudi hrvaški avtoklub HAK, pa tudi Jadrolinija, kjer lahko tudi kupujete trajektne vozovnice. Še bolj dragocena funkcionalnost aplikacije je dostop do vseh kamer v trajektnih pristaniščih.

Poskusite naložiti prtljago zgolj do roba pregrade.
Mitja Sagaj
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta