Nazdravimo z najboljšimi mehurčki

Tudi če si med letom nismo uspeli ali nismo mogli utrgati dovolj časa za druženje, si ga v teh dneh zelo verjetno bomo, da bi v družbi najdražjih nazdravili ter tako zaključili staro leto in se veselili prihajajočega.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Peneča in druga vrhunska vina so pomemben del vsakega praznovanja, za kar se lahko zahvalimo evropski aristokraciji, ki je že pred 500 leti na svojih pogostitvah stregla le najboljša vina. Dobri kapljici se niso mogli upreti niti papeži in menihi, med njimi tudi Dom Pierre Pérignon, ki je znan kot duhovni oče šampanjca iz 17. stoletja. Penina je kraljevsko vino, slovesen je že zvok zamaška ob poku, šumenje in izraziti okus pa simbolizirata veselje, prazničnost in radoživost. Še danes je za mnoge kozarec penine sinonim za svečanost, eleganco in prefinjenost. Pitje penine na Silvestrovo povezujemo tudi z optimizmom in upanjem, ki ga prinaša novo obdobje ter srečo, ki jo občutimo, ko z nam najljubšimi uživamo v mehurčkih. Zato dvignimo kozarce in s prestižnimi peninami nazdravimo na srečno 2024.

Kako postrežemo penino?

Penino postrezimo kot aperitiv, ohlajeno na 6 do 8 stopinj Celzija, da se bodo izrazile vse njene najboljše lastnosti. Najbolj primeren kozarec je dovolj visok in tulipanaste oblike, da lahko opazujemo iskrenje penine. Nalivamo jo v rahlo nagnjen kozarec, da steče po steni in mehurčki ne razpadejo.

Kam po darilo?

Vse, ki nimate veliko časa in možnosti, da bi za obiskali več vinotek in se posvetovali s sommelierji, prijazno vabimo v Petrolovo spletno trgovino, kjer lahko na enem mestu za vsakogar, tudi za zelo zahtevne ljubitelje dobre kapljice, najdete primerno darilo.

Za romantičen večer v dvoje

  • Srebrna Radgonska penina v darilnem kartonu z dvema kozarcema 0,75l

Aperitiv tudi za poznavalce penin

  • Darilno pakiranje Zlata Radgonska Penina 170 let limited edition (2x0,75l)

Sladki mehurčki zanjo

  • Vino peneče JP Chenet Divine muškat 0,75l
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.