Odbojkarski kamp Tineta Urnauta znova na Ravnah

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
05.07.2018 08:32

Poletni odbojkarski kamp na Ravne na Koroškem privabil okoli 80 otrok, poletna druženja so veliko več od odbojke, poudarja Urnaut.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ta teden na Ravnah trenirajo mladi odbojkarji iz vse Slovenije. 
Urška Polanc

Kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut je spomine na svoja poletja, zaznamovana z odbojko, obudil takole: ''Spominjam se, kako sem že pol leta vnaprej čakal na kamp in mami težil, da me prijavi.'' Na Ravne na Koroškem je tudi to leto pripeljal poletni odbojkarski kamp, po njegovih besedah pa skoraj ne bi bilo mogoče najti primernejšega mesta: ''Tu imamo fantastične možnosti - tri dvorane, bazen, odbojko na mivki ... Vse to nam omogoča, da izpeljemo aktivnosti.'' Primernost kraja z raznovrstno infrastrukturo izpostavlja tudi direktor Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Aleš Logar, ki pravi, da se družine otrok, ki tu igrajo odbojko, tudi kasneje vračajo sem.
Mladi udeleženci, ki jih je letos okoli 80, trenirajo že od začetka tega tedna, poleg odbojke pa Urnaut v tovrstnih poletnih druženjih vidi še veliko več. ''Naučiš se discipline, reda, sklepaš prijateljstva z ljudmi, ki jih še ne poznaš. Pa tudi prve ljubezni se na takih kampih rodijo,'' se je pošalil. Ekipa desetih trenerjev, med njimi je tudi Tinetov oče Adi, in štirih animatork skrbi, da mladi, ki prihajajo iz vse Slovenije, prosti čas obračajo sebi v prid, vzpostavili pa so tudi prav posebni odnos: ''Z nekaterimi sem v kontaktu tudi med sezono, mi pišejo in me sprašujejo za nasvete,'' je povedal Urnaut.
Ker je odbojka eden od redkih športov z zelo dolgim poletnim premorom, ki lahko traja tudi tri, štiri mesece, koroški odbojkar pravi, da udeleženci s tem, ko ostajajo v stiku z žogo, nazaj v klub pridejo bistveno bolj pripravljeni za naslednjo sezono. ''Menim, da se prav tu pojavijo največje razlike v kvaliteti igre. Če ne izkoristiš poletja, ostaneš na istem mestu ali pa greš celo kak korak nazaj, medtem ko drugi trenirajo,'' je povedal. Udeležence - najmlajša je stara devet in najstarejši 17 let - so v tem tednu obiskali številni odbojkarski strokovnjaki, imeli so možnost potapljanja, igranja vodne odbojke, zaigrali pa bodo tudi z moško reprezentanco v sedeči odbojki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta