Odlok o NUSZ zdaj bolj sprejemljiv

Po spremembi odloka v Slovenj Gradcu nižje obremenitve zemljišč. Na Ravnah boljši obeti za investicije
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Nadomestilo o uporabi stavbnega zemljišča (NUSZ), ki je v Slovenj Gradcu vznemirjalo kar nekaj časa, se bo v prihodnjem letu obračunalo po spremenjenem občinskem odloku, ki so ga slovenjgraški občinski svetniki potrdili v sredo na zadnji letošnji seji. Pri uveljavitvi novosti NUSZ so deloma sledili predlogu župana

Andreja Časa

in delovne skupine, deloma pa predlogom svetnikov iz prve obravnave.

Župan preglasovan

​Ključno je, da bodo po novem obračunu nižje odmere za zazidana stavbna zemljišča (tako stanovanjska kot poslovna, pri katerih se bodo tehnični prostori obračunali nižje), nekoliko tudi za obrtnike in podjetnike, za 40 odstotkov nižja od prvotnih načrtov pa bo tudi obremenitev nepozidanih stavbnih zemljišč v prvem območju poslovne cone, kar je predlagal odbor za gospodarstvo.

Niko R. Kolar
Boris Raj

V proračunu več investicij

Ravenski svetniki so potrdili predlog proračuna za leto 2017, ki predvideva 11 milijonov evrov prihodkov in 11,7 milijona odhodkov. Za naložbe namenijo 3,5 milijona, od tega predstavljajo transferni prihodki 1,2 milijona. Občina se bo zadolžila za 1,1 milijona evrov (za potrebe izgradnje dvorane v Kotljah in odplačilo obstoječih kreditov).

Tomaž Rožen.
Darja Krevzelj
Slavko Kostanjevec
Marjan Rupreht
Igorja Odra
Milana Škafarja
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta