Poletni družinski izlet: avantura blizu Maribora!

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
05.07.2024 10:35

V času poletnih počitnic radi raziskujemo, se zabavamo in doživimo nekaj enkratnega. To je tudi čas za razna doživetja v naravi in na zanimivih turističnih točkah. Ena takih je zagotovo Doživljajski park Vulkanija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Ta stoji prav na kraterju nekdanjega vulkana pri Gradu na Goričkem, ki je bruhal pred tremi milijoni. Njegov ponoven izbruh lahko doživite v Doživljajskem parku Vulkanija, kjer vas bo v vulkansko podzemlje povabil krtek Oli.

Krtek Oli vas bo veselo pozdravil že pred Vulkanijo in prijazno povabil v svoj podzemni svet. Najprej boste spoznali vulkane, njihovo delovanje in posledice, nato pa se boste podali na doživeto potovanje skozi vulkansko podzemlje. Skozi VR očala boste doživeli moč supervulkanov, nato vas bo pot peljala skozi lavino cev in padajočo lavo.

Arhiv Naročnika

V podzemnem rovu boste otipali prave geode in se spustili v globino 6000 metrov, od koder je bruhal Gorički vulkan.

Arhiv Naročnika

Iz magmatskega ognjišča vas bo krtek Oli s svojim 3D podzemnim vlakom prav adrenalinsko popeljal nazaj na površje.

Obiskovalci lahko na vulkanski mizi raziskujete vulkane in igrate vulkanske igrice, v geološkem muzeju pa vas čakajo zanimivosti o geologiji Goričkega in kristalu olivinu, kakšno kamnino pa boste lahko tudi skuhali. V muzeju se nahaja več razstav: razstava o predelavi kož in usnja, o delu v kamnolomu nekoč in razstava mineralov. Najmlajši pa bodo zagotovo uživali v virtualnem geopeskovniku, kjer si bodo lahko izdelali čisto svoj vulkan.

Arhiv Naročnika

V Olijevi trgovini so na voljo številni minerali, spominki, knjiga o dogodivščinah Olija med bruhajočimi vulkani ter družabna igra Olijev izziv.

Obisk je zelo doživet in primeren za obiskovalce vseh starosti.

Z vlakom se boste popeljali do kamnoloma bazaltnega tufa, kjer boste spoznali to vulkansko kamnino in prav poseben mineral olivin, ki ga v Sloveniji najdemo edino tu, pri Gradu na Goričkem. Ogledali si boste še dva kratka filma o olivinu in delu v kamnolomih nekoč. Pot se bo nadaljevala z vlakom po čudoviti panoramski poti, kjer vam bo pogled segel do najvišjega vrha Goričkega ter vse do avstrijskega dela vulkanske dežele, prav lep pa bo pogled na krater našega vulkana in na grad Grad.

Arhiv Naročnika

Urnik voženj je objavljen na naši spletni strani www.vulkanija.si.

 

Za ogled in za vožnjo z vlakom priporočamo rezervacijo na 02 553 10 00 ali info@vulkanija.si.

 

Ob obisku Vulkanije lahko s skupno vstopnico obiščete tudi grad Grad, cerkev pri Gradu, kjer je svoj pečat pustil arhitekt Jože Plečnik, Kripto in ostale znamenitosti v okolici. Od Vulkanije do gradu Grad vodi lepa kamnita pot, ki vam bo vzela dobrih pet minut in že se boste povzpeli na del kraterja goričkega vulkana.

 

Informacije:

Doživljajski park Vulkanija

Grad 174

9264 Grad

tel: 02 553 10 00

info@vulkanija.si, www.vulkanija.si

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.