Predsednik republike odgovoril upokojencem: kadarkoli želijo, bo imel čas zanje, vse drugo je bilo nesrečni zaplet

spletno uredništvo
11.10.2016 21:58
Po odprtem pismu ZDUS Borutu Pahorju
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

"Spoštovani gospod predsednik, dragi gospod Sušnik,
sprejmite, prosim po tej poti mojo iskreno željo, da se čimprej srečava. Tedaj bo tudi mogoče pojasniti, kako se je lahko tako po nesreči zapletlo, da nama to srečanje še ni uspelo. Da bi bila ironija popolna, sem tistega dne, ko naj mi ne bi bilo mar za besedo upokojencev, obiskal Dom starejših občanov v Novi Gorici in se dve uri prijetno in koristno pogovarjal in zabaval ob njihovem jubileju. Prosim, sporočite mi, kdaj in kako bi vam ustrezalo najino srečanje.
Z radostnim upanjem, da se kmalu vidiva,
Iskreno Vaš
Borut Pahor"




Takole je danes predsednik republike odgovoril prvemu možu Zveze društev upokojencev Slovenije, na pismo, objavljeno na Večerovih Pogledih.

Kaj je zmotilo upokojence? Tu spodaj je prvo pismo ...


Spoštovani predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, v septembru 2016, po izvolitvi novega vodstva v Zvezi društev upokojencev Slovenije (ZDUS), smo se preko vašega kabineta želeli najaviti na obisk pri vas, da vas seznanimo s problematiko starejših in njihovim vedno slabšim gmotnim položajem, zdravstvenim in socialnim zavarovanjem, bivalnim standardom ter humanitarno dejavnostjo v več kot 300 društvih upokojencev s 3600 prostovoljci, ki se prostovoljsko aktivno udejstvujejo v programu Starejši za starejše - Starejši za višjo kakovost življenja doma. Pri zagotovitvi termina s strani kabineta smo bili neuspešni, saj smo bili znova in znova zavrnjeni.

Janez Sušnik, predsednik ZDUS
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta