Prihodnje leto audi Q8 e-tron. V dolžino bo meril skoraj pet metrov

Janez Kovačič Janez Kovačič
19.11.2022 04:00

Q8 e-tron, ki bo predstavljal vrh v razredu električnih športnih terenecev/križancev, bo na nekaterih evropskih trgoh na voljo od februarja naprej.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tovarna

Nemški Audi je leta 2018 povil e-trona in s tem vstopil v električno mobilnost. Zdaj tovarna ponuja izvedenko Q8 e-tron, ki bo predstavljal vrh v razredu električnih športnih terenecev/križancev. Na voljo bosta dve karoserijski izvedenki, in sicer klasično oblikovana varianta in sportback, kar je pri tej tovarni oznaka za kupejevske različice.

V dolžino se bo avto potegnil do skoraj pet metrov (491 centimetrov), v prtljažniku bo na voljo za najmanj 569 oziroma 528 litrov prostora, pa še dodatnih 62 litrov v sprednjem prtljažniku. Pri obeh izvedenkah bo mogoče izbirati med dvema baterijama (s kapaciteto 89 in 106 kW) in med tremi pogonskimi zasnovami z električnim štirikolesnim pogonom, in sicer Q8 50, 55 in na vrhu SQ8.

Pri prvi izvedenki bo na voljo 250 kW moči in 664 Nm navora, pri drugi 300 kW (enak navor), pri tretji pa bodo trije elektromotorji zagotavljali 370 kW moči (973 Nm navora). Kot navaja tovarna, naj bi bil doseg od 491 do največ 600 kilometrov. Avto bo na nekaterih največjih evropskih trgih na voljo od februarja, osnovna izvedenka pa naj bi v Nemčiji stala 74.400 evrov.

Glasujte za slovenski avto leta 2023 in sodelujte v nagradnem žrebanju: V igri za naslov je kar 27 avtomobilov

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta