Prihranite pri vsakdanjih nakupih

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
28.09.2023 15:49

Se tudi vi sprašujete, kako pri nakupih prihraniti kakšen evro ter kljub temu kupovati kakovostno? Štejejo že majhna dejanja, ki na dolgi rok prinašajo velike prihranke. Predstavljamo 7 nasvetov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

1. Načrtujte obroke in kupujte stvari z nakupovalnega seznama.

Če načrtujete obroke za teden dni vnaprej, lahko kupite le tisto, kar potrebujete, in to potem tudi porabite. Nakupovalni seznam je tudi odlična rešitev, če se želite izogniti impulzivnim nakupom. Pri nakupu bodite pozorni na rok trajanja živil, da ne boste metali stran hrane in posledično tudi denarja. Ostanke jedi pa lahko shranite za kasneje, jih zamrznete ali porabite kot sestavino v drugih jedeh.

2. Kupujte izdelke s posebnimi oznakami.

V trgovini bodite pozorni na oznake, kot so ‘akcija’, ‘akcijska cena’, ‘nizka cena’, ‘znižano’, ‘trajno znižano’, ipd. Trajno znižane izdelke lahko kupujete ceneje celo več mesecev, zato se jih splača uvrstiti na nakupovalni seznam. Z nakupom tovrstnih izdelkov lahko prihranite kar nekaj denarja.

3. Ne pozabite na kupone.

Trgovci pogosto ponujajo različne kupone, s katerimi lahko prihranite pri nakupu tako živilskih kot neživilskih izdelkov. Zato bodite pozorni nanje - spremljajte aktualne letake in kataloge, da ne zamudite ugodnih ponudb.

V Sparu lahko izkoristite številne kupone za živilske in neživilske izdelke, ki jih lahko kupite ceneje. Vsak teden spremljajte aktualne kataloge ter kupone, popuste in promocije

4. Kupujte izdelke trgovskih znamk.

Tako imenovane generične izdelke proizvajajo priznani proizvajalci, med katerimi so tudi številni slovenski. Ti izdelki so običajno cenejši od izdelkov priznanih blagovnih znamk, vendar kljub temu kakovostni.

Arhiv Naročnika

V Sparu vam je na voljo več kot 500 kakovostnih izdelkov S-Budget po diskontnih cenah. Cene izdelkov S-Budget so najnižje cene v Sparu in so na enakem nivoju kot cene primerljivih izdelkov v diskontnih trgovinah. Zdaj so še znižali redne cene kar 47 izdelkom kakovostne znamke S-Budget.

Ali ste vedeli, da gredo vsi prehrambeni izdelki S-Budget skozi proces preverjanja kakovosti? Številni med njimi so prejeli oceno ’odlična kakovost’.*

5. Nakupujte ob dnevih, ko se to najbolj splača.

Če nakupujete enkrat tedensko oziroma imate v načrtu večje nakupe, se je najbolje odpraviti v trgovino ob dnevih, ko trgovec ponuja največ popustov. Takrat lahko izkoristite popust na določene izdelke ali celoten nakup ter na ta način prihranite kar nekaj denarja.

Arhiv Naročnika

V Sparu se vam splača nakupovati tako med tednom kot ob koncu tedna. Že več kot desetletje lahko od ponedeljka do četrtka kupite izdelek po izbiri kar 25 % ceneje**, ob petkih in sobotah pa lahko ob nakupu nad 30 € izkoristite 10 % popusta na celoten nakup, ki velja tudi za izdelke v akciji. Sparova košarica osnovnih živil vas med vikendom tako stane zgolj 24 €!

6. Z nakupovanjem v eni trgovini prihranite čas in denar. 

Večje trgovine se lahko pohvalijo z bogato ponudbo živilskih in neživilskih izdelkov. Tako lahko na enem mestu dobite vse, kar potrebujete, s čimer boste prihranili tudi ogromno časa. Ena izmed prednosti nakupovanja v eni trgovini pa je nedvomno tudi zvestoba trgovcu, ki prinaša številne ugodnosti, s čimer lahko še dodatno znižate ceno nakupa.

7. Nižje cene izdelkov v Italiji so mit.

V Sparu so preverili mit o nižjih cenah izdelkov v Italiji. Primerjali so 882 izdelkov v trgovini FAMILA, v Muggui (Miljah), in ugotovili, da je nakup v Sparu v povprečju cenejši za 2 %. V teh cenah niso upoštevane akcijske cene in kuponi (na primer kupon za 25-odstotni popust na izbrani izdelek ter kupon za 10-odstotni vikend popust na celotni nakup).

Arhiv Naročnika

V Sparu skrbijo za vaš dober nakup

Neodvisni popis cen več kot 9.000 izdelkov v 21 zaporednih mesecih dokazuje, da je v Sparu v povprečju kar 93 % izdelkov na voljo po nižji ali enaki ceni kot pri ostalih klasičnih trgovcih, ki poslujejo po vsej Sloveniji.* V Sparu nizkih cen ne zagotavljajo samo za 28 izdelkov osnovne košarice, ampak za več kot 8.000 izdelkov iz njihove široke ponudbe.* Dejstvo je, da v Sparu prišparate.  

*Več na www.spar.si

**Velja za tedne brez praznikov in tedne, ko ne nudijo popusta za upokojence.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.