Prizor kot z drugega planeta: Instagram je obseden z Modrim kanalom, a je ta prenevaren za kopanje, razlog pa ...

D.Ži
17.06.2022 09:50

Nora igra barv. Modrina sreča belino. Zdi se, da je ta nenavadna lokacija kot narejena za fotografiranje, v resnici pa se ji ni dobro približevati.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Slana puščava Bonneville v severozahodnem Utahu v Združenih državah Amerike je že vrsto let uspešnica med turisti. To je osupljivo območje ob Velikem slanem jezeru - največjem naravnem slanem jezeru na zahodni polobli in enem najbolj slanih na svetu.

Profimedia

Zanimanje turistov za obisk se je v zadnjem letu, odkar so se na spletu pojavile fotografije Modrega kanala, še povečalo. Čudovita barva vode v kanalu v kontrastu z belim okoljem ustvarja očem zelo atraktivno kompozicijo, ki kar kriči po fotografiranju za družbena omrežja.

Profimedia

Čeprav je raziskovanje nenavadnih in skritih krajev priljubljena dejavnost svetovnih popotnikov, je vseeno pomembno upoštevati nasvete in pravila domačinov.

Profimedia

Modri ​​kanal je delno v zasebni lasti - povsod so znaki prepovedi - in ga ne bi smeli obiskati brez predhodnega soglasja lastnika. Kanal sicer ni naravni pojav, ampak umetna stvaritev, narejena v industrijske namene.

Ameriško podjetje Intrepid Potash kanal uporablja kot drenažni jarek pri pridobivanju mineralov. Čeprav voda ni strupena, ni namenjena kopanju. Prav tako lokalne oblasti opozarjajo, da so nekateri deli modrega kanala nestabilni in se lahko zrušijo.

Profimedia

Sprehajati se tukaj ni dobra ideja, tudi za ceno popolne fotografije za Instagram. Lokalni policisti so začeli pisati globe, da bi radovednežem preprečili dostop do kanala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta