(FOTO) Se še niste odločili, kam na dopust? Izkušeni popotniki teh 10 destinacij letos ne bi izpustili ...

ZaB
15.06.2022 11:28

Seznam morda malo nepričakovano odpira Amsterdam, sledi pa kar nekaj adrenalinskih izzivov s priporočilom portala Tripadvisor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Amsterdam je mesto kanalov.
Profimedia

Se še odločate, kam na dopust? Na podlagi ocen uporabnikov popotniškega portala Tripadvisor je nastal zanimiv spisek destinacij, ki jih je v letu 2022 greh spregledati.


Seznam "top 10" odpira nizozemski Amsterdam, v tem vedno zanimivem in živahnem mestu ob Severnem morju pa izkušeni turisti kot nujno svetujejo plovbo po kanalih in spoznavanje Amsterdama po vodi. Zagotovljeno nepozabno!

Na drugem mestu je obisk dubajske puščave, vključno z jahanjem kamel in uživanjem v lokalnih kulinaričnih specialitetah.

Tudi to je Dubaj.
Reuters

Na tretje mesto so izkušeni popotniki uvrstili havajski otok Oahu. Sledita safari na Arubi in vožnja s kajaki po naravnih parkih na Floridi.

Machu Picchu
Profimedia

Med najbolje ocenjenimi ne manjka niti malo manj avanturistična popotniška klasika kot perujski Machu Picchu, London s Temzo in prestolnica Beatlesov Liverpool. Je pa Veliko Britanijo prehitela pohodniška tura na Islandiji skupaj z obiskom prestolnice Rejkjavik.

Liverpool
Andrej Petelinšek
Islandija
Shutterstock

Če imate čas, pogum in dovolj v denarnici, pa je nujna adrenalinska doza rafting na reki Jacare Pepira v Braziliji, še predlagajo na Tripadvisorju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta