Psi bi izbrali Opel

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
31.05.2023 14:23

Vsako tretje gospodinjstvo v Sloveniji ima psa. In če ima ta kaj »besede«, potem vsekakor izbere #psomprijazno vozilo. Najbolj psom prijazna blagovna znamka vozil v Sloveniji pa je brez dvoma Opel.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Oplovi saloni so prvi v Sloveniji psom prijazni in blagovna znamka Opel prva, ki aktivno ozavešča o varnem prevozu psov.

»V sklopu naših prizadevanj za živali in odgovornosti do okolja, v katerega smo vpeti, je že leta 2015 zaživel projekt Psom prijazni, znotraj katerega so naši avtomobilski saloni odprli vrata tudi štirinožnim kosmatincem. Zavedamo se, kako pomembno je, da je v vozilu varen vsak potnik in žival. Zato smo veseli, ko nas obiščite s kužkom, da pogledamo kakšno vozilo in način transporta bi ustrezal tako vam kot psu,« je dejala Špela Ramovš, vodja marketinga za blagovno znamko Opel v skupini Auto Wallis za Slovenijo.

Arhiv Naročnika

V salonih Opel pa niso dobrodošli le kužki lastnikov, ki se zanimajo za nakup novega vozila ali v primeru obiska Oplove servisne delavnice. Vabljeni so kar vsi mimoidoči kužki, ki potrebujejo prostor za počitek, vodo za žejo in prigrizek za dodatno energijo.

Večina psov dobro prenaša vožnjo z avtomobilom

Vsak kuža na svoj način doživlja vožnjo v avtomobilu. Medtem ko se večina v avtomobilu počuti odlično, drugim vožnja lahko predstavlja velik stres. Čeprav v raznih filmih in reklamah lahko občudujemo posnetke psov, kako uživajo ob odprtem oknu, zakonodaja in dobre prakse poudarjajo, da je treba najprej poskrbeti za varen prevoz kužkov. Pri tem je lastnikom lahko v izdatno pomoč originalna dodatna oprema. V Oplu varnosti in udobju vseh potnikov namenjajo veliko pozornosti, zato med originalno dodatno opremo najdete kakovostne prtljažne in sedežne podloge, zaščite odbijačev, pregradne mreže in druge dodatke, ki bodo poskrbeli za varno potovanje kosmatincev.

Arhiv Naročnika

Psi so najvarnejši v zadnjem delu avtomobila, pripasani s potovalno oprsnico na zaklep varnostnega pasu ali v pasji transportni kletki. Morda je videti zabavno, če vam pes sedi v naročju ali če neprivezan na sprednjem sedežu potiska glavo skozi okno ter se smehlja, vendar to res ni varno početje. Hkrati se bo pes veliko varneje počutil med vožnjo v svoji kletki oziroma boksu, saj je navajen okolja in tudi manj ga bo premetavalo.

Če s psom potujete v tujino, ne pozabite tudi na ustrezne dokumente, predvsem Evropski potni list za hišne živali in veterinarsko spričevalo ter ostale pasje pripomočke (nagobčnik, posode, povodce, brisače…)

Dom na kolesih in pustolovščina

Pes dojema družinski avtomobil kot podaljšek doma. Zato nekateri psi, ki so ostali v parkiranem avtomobilu, lajajo kot nori, ko kdo pride mimo. Ko so z vami v avtomobilu, se počutijo, kot da so doma s svojo družino. Seveda si bodo želeli biti z vami v tej mobilni različici doma in jo bodo prav tako radi varovali na enak način, kot varujejo hišo ali stanovanje. In ko smo že pri parkiranem avtomobilu – psa nikoli (!) ne puščajte samega v avtomobilu. Poleti ali pozimi se v avtomobilu temperature izjemno hitro spremenijo in lahko ogrozijo življenje vašega psa.

)
Arhiv Naročnika

Nekateri strokovnjaki, ki preučujejo obnašanje živali, tudi menijo, da se pes med vožnjo v avtomobilu počuti kot na lovu. Zaradi gibanja avtomobila naprej, obkroženega z drugimi premikajočimi se avtomobili, se pes počuti, kot da je del črede na lovu. Ta občutek naj bi vašemu psu dajal občutek evforije1, zato je pomembno, da ga na vožnjo navadite, da se z njo spozna in sprijazni, saj ne želite, da bi vam celo pot lajal, ker se boste težko skoncentrirali na vožnjo.

Vsekakor je potrebno kužka na avtomobil navajati postopoma, še posebej, če prvi stik z avtomobilom ni bil pozitiven. V Sloveniji je tudi veliko strokovnjakov, ki se ukvarjajo z vzgojo, vedenjem in prevzgojo vedenjskih vzorcev, ki vam lahko ob stiskah pomagajo. Vsekakor je najbolje, da se na njih obrnete čim prej, če zaslutite pri svojem kužku stisko ob vožnji z avtomobilom.

Želimo vam čim prijetnejšo vožnjo z vašimi kosmatinci, saj je zanje čas, preživet z vami, najdragocenejši – zanje ste družina in vir dogodivščin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.