Razglasili 100 najboljših jedi na svetu. Med njimi je ena slavonska. Pa naša hrana?

D.Ži
16.10.2020 11:50

Bralci priljubljene kulinarične spletne strani so glasovali in med 100 najboljših jedi uvrstili nekaj naših dobrih znancev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

TasteAtlas, svetovni spletni atlas hrane, je objavil letno lestvico najboljši tradicionalnih jedi na svetu. Prvo mesto je nekoliko presenetljivo zasedla pica margherita iz Neaplja, drugo mesto je zasedel turški kebab adana, tretji je japonski ramen. Na lestvici slovenskih jedi ni, se je pa dobro uvrstilo nekaj jedi iz naše soseščine, med drugim dunajski zrezek, čevapčiči, kup italijanskih jedi in celo hrvaški fiš paprikaš. Slavonska jed je pristala na 90. mestu. 

Arhiv Večera

Portal je sicer pod drobnogled vzel tudi slovensko kulinariko. Naše jedi so objavili TUKAJ. 

V svoji bazi ima portal več kot 10.000 lokalnih jedi in izdelkov, slavno lestvico pa sestavijo na podlagi glasovanja 63.402 glasovalcev. Celotno lestvico najdete TUKAJ. 

Zmagovalce so razglasili še v nekaterih drugih kategorijah. Za najboljšo tradicionalno kuhinjo so razglasili italijansko, najboljša regija za tradicionalno hrano je italijanska Emilia-Romagna, najboljše mesto za tradicionalno hrano je Pariz. Najboljši sir je francoski brillat-savarin, najboljša sladica pa je postala argentinska chocotorta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta