Renault napoveduje novi scenic. Na trgu naj bi bil leta 2024, šel bo na elektriko in vodik

Janez Kovačič Janez Kovačič
30.05.2022 05:00

Študija vsaj navzven dokazuje, da se francoska tovarna (še) ni odrekla enoprostorskemu scenicu, kar je precej nenavadna odločitev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tovarna

Francoski Renault, ki se je te dni odrekel dvema svojima tovarnama v Rusiji, predstavlja študijo novega družinskega avtomobila Scenic Vision.

Kot pravijo, gre za novo poglavje v zgodovini te francoske avtomobilske hiše in hkrati napoved novega scenica, ki naj bi na trge pripeljal leta 2024. Gotovo je precej presenetljivo, da ostajajo pri scenicu, ki je vsaj v sedanji varianti enoprostorec, ti pa so v zadnjih letih tako rekoč izumrli.

Pogon naj bi bil hibridno električen in tudi na vodik, pri čemer naj bi bil po zatrjevanju tovarne ogljični odtis scenica vision za 75 odstotkov manjši kot odtis akumulatorskega električnega avtomobila. Notranjost je zasnova zelo futuristično, zadnji par vrat se odpira naprej, avto nima sredinskega opornika strehe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta